Simona Halep, învinsă de Elena Vesnina în turul al doilea la Doha (WTA)

Simona Halep, învinsă de Elena Vesnina în turul al doilea la Doha (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de rusoaica Elena Vesnina cu 6-7 (1), 6-4, 6-1, marți seara, în runda a doua a turneului WTA Premier de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.517.250 dolari.

Vesnina, venită din calificări, a câștigat după două ore și 21 de minute în fața favoritei numărul doi. Simona Halep a pierdut meciul inaugural la al treilea său turneu consecutiv, după ce a ieșit din primul tur la Australian Open, din optimile turneului de la Dubai, iar apoi din turul al doilea la Doha.

Românca (24 ani) are un bilanț în 2016 de trei victorii și cinci înfrângeri în circuitul WTA și va pierde probabil și locul patru ocupat în clasamentul WTA.

Halep, care o mai învinsese pe Vesnina (29 ani, 118 WTA) în 2011, în optimile turneului de la Auckland, cu 2-6, 6-4, 6-0, a avut meciul în mână în setul al doilea, dar Vesnina a reușit să întoarcă soarta partidei și să câștige fără emoții în decisiv.

Primul set a fost unul echilibrat, în care Halep a început cu dreptul (1-0), apoi a ratat patru mingi de break într-un ghem de 11 minute (1-1). După un break de fiecare parte (2-2), Halep a luat un ghem la zero (3-2), apoi a ratat alte șase mingi de break (3-3), într-un nou ghem lung, de 12 minute. Vesnina a reușit un break la zero la 5-5 și a servit pentru meci, dar Halep a câștigat contra serviciului și a dus setul în tiebreak, unde s-a impus categoric, cu 7-1.

Românca a dominat prima parte a setului doi și părea că victoria va fi o simplă formalitate, după 3-0 și 4-1, dar rusoaica a revenit în meci și a câștigat nu mai puțin de cinci ghemuri consecutive, adjudecându-și setul cu 6-4, după o dublă greșeală a Simonei.

Halep tot mai nervoasă că nu-i iese jocul și că adversarei îi intră aproape toate mingile, a cedat complet în decisiv, set luat de Vesnina cu un sec 6-1.

Simona Halep va primi 15.185 dolari și 60 de puncte WTA pentru participare, în timp ce Vesnina va juca în optimi cu învingătoarea dintre daneza Caroline Wozniacki și australianca Daria Gavrilova.

Mai mulți capi de serie au părăsit competiția la Doha, printre care principala favorită, Angelique Kerber (Germania), elvețianca Belinda Bencic (cap de serie numărul 5), rusoaica Svetlana Kuznețova (N. 12), sârboaica Jelena Jankovic (N. 14), învinsă de Monica Niculescu, în trei seturi, cu 3-6, 6-4, 7-5, italianca Sara Errani (N. 16).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”