Simona Halep, la marginea prăpastiei. În 3 luni, va fi ștearsă din clasamentul WTA

Simona Halep, la marginea prăpastiei. În 3 luni, va fi ștearsă din clasamentul WTA

După ce a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open 2022, Simona Halep a fost suspendată de către Agenția Internațională a Integrității în Tenis, începând din luna octombrie a anului trecut.

Simona Halep se află în așteptarea verdictului ITIA. Foto Profimedia

Acum, Simona Halep ocupă locul 35 în clasamentul WTA, fiind depășită de Irina Begu (locul 27), și de Sorana Cîrstea (locul 32). Pe lângă punctele pierdute prin neparticiparea la Roland Garros, româncei i se vor mai scădea alte 220, ca urmare ratării turneelor de la Birmingham și Bad Homburg.

Ea a ajuns în semifinalele acestor competiții în sezonul trecut, astfel că Simona Halep va coborî până în zona top 50 WTA. Însă coșmarul fostului număr 1 mondial nu se oprește aici. Având în vedere că i-a fost amânată de 3 ori audierea , Halep se apropie de o situație incredibilă: la finalul lunii august, adică peste 3 luni, va ieși din clasamentul WTA! Asta în condițiile în care la acea dată, dar în 2022, se afla pe poziția 9 mondială!

În așteptarea deciziei tribunalului

Dacă nu va obține un verdict din partea comisiilor de specialitate până în luna august, Simona Halep va pierde și ultimele o mie de puncte pe care le va mai avea în clasament, astfel că va ieși din ierarhia WTA. Această situație va fi înregistrată în două cazuri: dacă tribunalul Sport Resolutions nu va da un verdict până la acea dată sau dacă decizia va fi de suspendare.

Singura soluție pentru Simona Halep de a nu fi ștearsă din clasamentul mondial este ca audierea ei să aibă loc la data stabilită - la finalul lunii iunie, iar verdictul în cazul său să fie pozitiv, în sensul în care judecătorii să fie convinși de probele aduse pentru a-și dovedi nevinovăția . În această situație, ea ar putea reveni la turneele de la Washington, Toronto, Cincinnati, unde are de apărat aproape 1.000 de puncte WTA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”