Simona Halep părăsește Australian Open după un meci dramatic cu Serena Wiliams

Simona Halep părăsește Australian Open după un meci dramatic cu Serena Wiliams

Simona Halep părăsește Australian Open după un meci dramatic cu Serena Wiliams. Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-1, 4-6, 6-4, de americanca Serena Williams, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16, în optimile de finală ale Australian Open. Aceasta a fost a noua victorie a americancei de 37 de ani, câştigătoare a 23 de turnee de grand slam, de şapte ori la Melbourne, în zece meciuri jucate în carieră cu Simona Halep, relatează  News.ro

Simona Halep a disputat mai mult decât un simplu meci cu Serena Williams în optimile unui grand slam. Românca şi-a pus în joc legitimitatea de a fi numărul 1 mondial în faţa celei mai titrate jucătoare din acest secol. Fără a fi la cel mai bun nivel, Halep a fost în întâlnirea cu fostul ldier WTA când în genunchi, când în picioare. Ea a terminat în picioare, dar învinsă de o mare campioană, după cel mai frumos meci de pe tabloul feminin al competiţiei de la Melbourne. În urma acestui rezultat, Halep poate pierde locul I WTA, după 64 de săptămâni pe prima poziţie, dar are meritul de a fi luptat până la capăt în foarte dificilul tablou pe care l-a avut la AusOpen.

La începutul partidei de pe Rod Laver Arena, Simona Halep nu a avut nicio şansă în meciul cu Serena Williams, aflată aproape de potenţialul ei maxim. Americanca are ceva în plus faţă de perioada dinainte de a deveni mamă: un joc mai exact, cu mai puţine greşeli. Jocul fostului lider mondial a fost cel clasic, cu servicii şi lovituri puternice, dar parcă mult mai precise faţă de trecut. Halep a ajuns târziu la mingile bubuite de adversară, a servit la nivelul cel mai slab din acest turneu, şi nu a reuşit să-şi mişte adversara. Setul I a fost fără istoric, Halep a reuşit un break, în primul ghem, apoi a pierdut şase ghemuri la rând, în 20 de minute.

"Insurecţia" din jocul româncei a început cu serviciul. Ea a servit mult mai bine cu primul, iar Serena nu a mai ajuns să-l penalizeze pe cel de-al doilea. Halep a reuşit să dea din ce în ce mai multe mingi înapoi, ceea ce a incomodat-o vizibil pe rivală. Jocul cu schimburi puţine, pe placul Serenei Williams, s-a lungit, pe placul Simonei Halep. Mai mult, Simona Halep s-a "împrietenit" cu marginile terenului, făcând-o pe adversară să nu mai lovească din poziţiile preferate. Astfel, odată cu evoluţia mai eficientă, mai precisă a Simonei Halep (de la 3 lovituri câştigătoare - 5 erori neforţate, în primul set, la 12-2, în al doilea), s-au înmulţit erorile neforţate ale americancei (10-6 la 17-10).

În setul secund, Halep şi-a fructificat prima dată în acest meci serviciul, în ghemul de început, apoi din nou Serena a reuşit două ghemuri la rând, între care un break. Halep a făcut rebreak, în primul ghem lung, cu egalitate, şi a luat apoi conducerea cu 3-2, servind numai cu primul. Cu încă un break în ghemul al zecelea, Halep a închis setul cu 6-4, după 57 de minute de joc. Acesta a fost primul set pierdut de Serena Williams, la AusOpen, după ce anterior cedase numai nouă ghemuri, în trei meciuri.

Decisivul a fost o luptă corp la corp, cu schimburi de mingi şi ghemuri lungi, cu rispipă de energie şi cu lovituri spectaculoase. Halep a părut mai proapspătă, mai aproape de a se impune, dar Williams nu a cedat şi, scăpată din asediu, a apăsat pe lovituri atunci când a trebuit pentru cea mai mare victorie de la revenirea în activitate.

Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 3-3, când Williams a reuşit breakul, după ce Halep a avut 40-30. Acesta a fost suficient pentru ca americanca să se impună cu 6-4, după o oră şi 47 de minute.

În faza următoare Serena Williams va evolua cu Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...