Simona Halep, sărită din schemă la Stuttgart. Organizatorii au acordat invitații altor jucătoare

Simona Halep, sărită din schemă la Stuttgart. Organizatorii au acordat invitații altor jucătoare

Sezonul pe zgură începe în curând, punctul final și miza jucătorilor fiind Roland Garros. Competiția de la Stuttgart va debuta la jumătatea lunii viitoare și este o etapă importantă de pregătire pentru Grand Slamul de la Paris. La startul acestuia nu se va afla Simona Halep, gazdele ocolind-o pe jucătoarea română și încercând să le ajute pe nemțoaice.

Simona Halep nu poate juca la marile turnee fără invitație. Foto EPA EFE

Organizatorii turneului de la Stuttgart au anunțat, ieri, pe cine au invitat pentru ediția din acest an a Porsche Tennis Grand Prix. Angelique Kerber, Tatjana Maria, Laura Siegemund și Emma Răducanu vor primi wild card-uri pentru ediția din acest an, competiție care se va desfășura între 15 şi 21 aprilie și care oferă doar patru invitații. Chiar dacă este o atracție pentru fani, Simona Halep nu a fost inclusă pe lista jucătoarele care au fost invitate la turneul de la Stuttgart în 2024

Nemții au preferat să-și invite propriile sportive, pe Angelique Kerber, Tatjana Maria, Laura Siegemund, dar și pe Emma Răducanu, explicând: „Hotărâm cu atenţie pe cine vrem să sprijinim cu un wild card. Fiind un turneu din Germania, dorim, fireşte, să ţinem cont de responsabilitatea pe care o avem pentru tenisul feminin german.

Explicațiile organizatorilor

Ele nu au şansa de a intra pe tabloul principal aici prin calificări. De aceea le susţinem cu un wild card”, a spus Anke Huber, directoarea turneului. Tatjana Maria și Laura Siegemund nu au clasament pentru a putea accede direct pe tabloul principal, în timp ce Angelique Kerber, fost lider mondial mondial, şi britanica Emma Răducanu au obţinut invitațiile pe baza criteriilor WTA.

Simona Halep a primit un wild-card de la organizatorii turneului de la Miami, imediat după ce TAS a anunțat reducerea suspendării după cazul de dopaj, însă a fost eliminată în primul tur. Românca se pregătește la București, alături de noului ei antrenor, spaniolul Carlos Martinez, pentru sezonul de zgură, dar trebuie să-i convingă pe organizatorii turneelor să-i acorde șansa sa joace.

La Stuttgart a atacat-o pe Șarapova

Culmea este că exact la Stuttgart s-a consumat episodul în care Simona Halep a vorbit despre Maria Șarapova, cea care a primit un wild card acum șapte ani după ispășirea suspendării pentru dopaj. „Pentru copii, pentru jucătorii tineri, nu este în regulă să ajuți cu un wild card jucătoarea care a fost interzisă pentru dopaj”, a declarat românca, aflată atunci pe locul 5 WTA. Simona a adăugat: „Nu este vorba aici despre Maria Șarapova, ci despre toți jucătorii care sunt găsiți dopați. Nu pot susține ceea ce a făcut directorul turneului, dar nici nu pot judeca”, a mai spus Halep, la vremea respectivă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?