Simona Halep, suspendată cel puțin până la vară. Indiciul dat de antrenorul Patrick Mouratoglou

Simona Halep, suspendată cel puțin până la vară. Indiciul dat de antrenorul Patrick Mouratoglou

Se pare că suspendarea pentru dopaj a Simonei Halep nu va fi ridicată mai devreme de această vară. Indiciul este dat de Patrick Mouratoglou, antrenorul constănțencei, care și-a prelungit înțelegerea cu elevul său, Holger Rune, doar până la finalul sezonului de zgură.

Patrick Mouratoglou așteaptă ridicarea suspendării Simonei Halep. Foto Getty images

Rămas ”șomer” după suspendarea Simonei, tehnicianul francez a început o colaborare cu tânărul jucător norvegian Holger Rune. Aceasta trebuia să se încheie la finalul anului trecut, dar cum Simona Halep nu și-a rezolvat problemele și a rămas în continuare în afara circuitului , înțelegerea dintre Mouratoglou și Rune a fost prelungită până în vară.

Astfel, avem un prim indiciu despre când ar putea să scape Simo de suspendare, pentru că francezul nu ar putea pregăti doi jucători în paralel.

La Roland Garros, alături de Rune, nu de Simona

Înțelegerea dintre Mouratoglou și Rune prevede ca francezul să meargă alături de danez la turneele desfășurate pe hard în perioada următoare, dar și la cele programate în sezonul de zgură, inclusiv Roland Garros (28 mai - 11 iunie). Mouratoglou nu putea lua această decizie dacă exista vreo șansă ca Halep să joace la turneul ei preferat, deoarece era obligat să o însoțească pe sportiva noastră, conform contractului.

Holger Rune este pregătit de Mouratoglou cât timp e suspendată Simona. Foto Getty images

Holger Rune este pregătit de Mouratoglou cât timp e suspendată Simona. Foto Getty images

Cei doi vor decide ce vor face în continuare, în funcție și de situația Simonei . Planul este ca Patrick să se alăture echipei danezului din nou la Acapulco (27 februarie - 4 martie) și să continue pentru Indian Wells, Miami și întreg sezonul de zgură.

Holger Rune vrea pe termen lung, Patrick prelungește pe 6 luni

Informația a fost confirmată de Holger Rune. Danezul își dorește ca francezul să continue pe termen lung în staff-ul său: „Bineînțeles că mi-ar plăcea! (n.r. – o colaborare pe termen lung). Este un antrenor bun rău și a căpătat o experiență cu Serena. A fost pus în toate situațiile posibile. După sezonul de zgură vom stabili ce vom face pe termen lung”, a declarat Rune pentru publicația daneză Ekstra Bladet.

Rune este mai mult decât mulțumit de colaborarea cu Mouratoglou, având în vedere că tânărul sportiv a încheiat în forță sezonul 2022, disputând patru finale consecutive. Holger a cucerit cel mai important titlu al carierei cu Patrick în loja lui, scor 3-6, 6-3, 7-5 în finala cu Novak Djokovic, la Mastersul de la Paris, scrie ProSport.

Scopul meu pentru anul acesta este să fiu numărul unu! Am învins aproape toți jucătorii din Top 10, inclusiv pe liderul mondial”, este planul îndrăzneț pe care Holger Rune vrea să îl îndeplinească alături de Patrick Mouratoglou.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...