Simona Halep, susținută de tunisianca Ons Jabeur: Cazul de dopaj, analizat și în presa din Emirate

Simona Halep, susținută de tunisianca Ons Jabeur: Cazul de dopaj, analizat și în presa din Emirate

La 11 zile după ce a apărut știrea cu testul pozitiv pe care l-a avut Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) la US Open, în organismul ei fiind găsite urme de Roxadustat, în continuare, nu știm mai multe amănunte despre acest caz. Concret, rămâne de văzut cum de o substanță interzisă a fost luată de fostul lider WTA.

Jabeur a scris istorie în tenisul feminin cu rezultatele ei de până acum, venind dintr-o țară arabă.

Dacă vorbim despre o neglijență medicală, care poate fi arătată cu dovezi concrete, atunci constănțeanca va scăpa cu o pedeapsă blândă. Dacă însă se va dovedi că „Simo“ a acceptat să ia Roxadustat pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive, atunci ea riscă o suspendare de 4 ani.

Până să vedem cum va decurge acest caz, vedem, zilnic, noi declarații despre acest subiect. Unele dintre ele o pun pe Halep la zid, însă cele mai multe păreri exprimate până acum au fost de susținere pentru campioana de la French Open 2018 și Wimbledon 2019. În această categorie intră și ce a spus Ons Jabeur (Tunisia, 28 de ani, 2 WTA). Într-o declarație oferită pentru ziarul The National , care apare în Emirate, Jabeur și-a manifestat susținerea pentru Halep. Potrivit gsp.ro , tunisianca a subliniat că își poate imagina doar prin ce momente dificile trece acum fosta ocupantă a locului 1 mondial.

Ce a spus Ons Jabeur?

*Am fost șocată! Pentru mine e foarte trist să văd ce se poate întâmpla când cineva face o greșeală. Pentru mine, dacă cineva a trișat, atunci substanța e într-o cantitate mare în sânge. Dar, în cazul ei, a fost foarte mică. Nu știu ce s-a întâmplat.

*Asta cred că e frica oricărui jucător sau jucătoare, să ia ceva în necunoștință de cauză și să apară la testul anti-doping. E clar că nu e o situație plăcută. Nu știu ce s-a întâmplat, dar sper ca ce spune ea să fie adevărat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro