Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS. Promisiunea româncei înainte de intrarea la pledoariile finale

Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS. Promisiunea româncei înainte de intrarea la pledoariile finale

Simona Halep a ajuns în această dimineață, în jurul orei 10.00, la Tribunalul Sportiv de la TAS, pentru ultimele audieri. Azi vor avea loc pledoariile finale, până la ora 16.30 (ora României), urmând ca judecătorii să rămână în deliberare și să pregătească decizia.

Simona Halep a intrat încrezătoare la audierile de la TAS. Foto Eurosport

La intrarea in sediul TAS, jucătoarea română a fost întrebată dacă va oferi declarații la finalul zilei și a răspuns: „După ce termin, da”, informează Antena 3 CNN. Misiunea sa de a-și dovedi nevinovăția în fața judecătorilor este destul de dificilă, mai ales că partea acuzatoare, ITIA, joacă tare. Agenția de Integritate în Tenis, cea care a dictat suspendarea de 4 ani a jucătoarei noastre, i-a adus ieri la audieri pe reprezentanții firmei canadiene care a produs suplimentul nutritiv incriminat de echipa Simonei Halep.

Canadienii susțin că suplimentul nu a fost contaminat

Ceei de la Quantum Nutrition Inc. respinge varianta susținută de româncă, legată de contaminarea suplimentului achiziționat de firma canadiană. Și în acest sens se folosește de concluzia ITIA, care a apreciat în dosarul de 126 de pagini că nu se poate vorbi de o contaminare accidentală, dată fiind cantitatea mare de Roxadustat găsită în corpul Simonei.

De partea cealaltă, Halep a răspuns prin a-i aduce în fața judecătorilor pe antrenorul Patrick Mouratoglou, fizioterapeuta Candice Gohier și Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică din cadrul Academiei, care și-au asumat responsabilitatea în ceea ce privește recomandarea de a lua suplimentele nutritive.

Concluziile preliminare ale Tribunalului de la Lausanne vor fi comunicate astăzi sau mâine, însă o decizie privitoare la cazul Simona Halep va fi anunțat peste câteva săptămâni sau chiar luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?