Simona Halep vs Naomi Osaka 3-6 0-6. Un meci la care jucătoarea noastră a fost prezentă fără să plătească bilet...

Simona Halep vs Naomi Osaka 3-6 0-6. Un meci la care jucătoarea noastră a fost prezentă fără să plătească bilet...

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-0, de jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 44 WTA, în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Un meci la care jucătoarea noastră a fost prezentă fără să plătească bilet...

C.T. Popescu: „Nu am mai văzut-o de mult pe Simona abandonând în felul acesta lupta”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că Simona Halep a făcut „o întindere psihică”, după mai multe meciuri grele câștigate în ultima vreme. Comentatorul de tenis a remarcat că Simona Halep a arătat semne de nervozitate în timpul meciului. „Își va reveni, trebuie să-și recapete suflul după un început de an foarte dur și foarte performant”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu e în regulă aces 6-0, nu am mai văzut-o de mult abandonând în felul acesta lupta. Asta mă îngrijorează puțin”, a adăugat el.

Vineri, după ora 22.15 la Indian Wells, când a început a doua semifinală, Simona Halep a continuat să fie nervoasă şi grăbită, ca în alte meciuri din trecutul ei mai îndepărat, dar şi ca în timpul partidei anterioare, cu Petra Martici. În mod inexplicabil, Halep s-a enervat mai devreme decât de obicei, spre finalul primului set, şi s-a adâncit într-o stare de blocaj psihic, din care nu a mai ieşit. A rezultat un număr mare de erori neforţate în dreptul numărului 1 mondial (27, faţă de 20 adversara, în numai 63 de minute), duble greşeli, soluţii neinspirate din poziţii favorabile, avantaje risipite.  

Naomi Osaka nu a jucat altceva faţă de partida disputată împotriva jucătoarei române în optimi la Australian Open şi pierdută cu 3-6, 2-6. Ea a etalat acelaşi joc cu schimburi scurte şi cu cu lovituri puternice. Însă a avut în plus mai multă precizie, mai multă răbdare şi o adversară care i-a pus totul pe tavă. 

În primul set, Halep a avut mingi de break la toate ghemurile de serviciu ale japonezei, cu excepţia ultimului. Nu a reuşit să fructifice decât una, de rebreak, la 0-2. Românca a egalat la 2, apoi la 3-4 a avut 40-15, dar a pierdut ghemul. Din acel moment, pe teren a rămas numai Osaka, care a pus capăt primului set, cu 6-3, după 34 de minute.

În setul secund, Halep a cerut intervenţia lui Darren Cahill, la scorul de 3-0.

"Până la 3-3 totul a fost în regulă. Ce se întâmplă? Nu eşti tu, nu este jocul tău", a întrebat-o Cahill pe Simona Halep şi, văzând că nu primeşte niciun răspuns, a continuat cu indicaţiile tactice.

La rândul ei, Halep a continuat jocul fără chef, cu senzaţia că abia aştepta să-l termine. Şi l-a încheiat, cu 0-6, după 63 de minute şi după un ultim ghem ceva mai disputat.

Osaka a obţinut astfel prima victorie în faţa Simonei Halep, în patru meciuri. Ea va evolua în finală cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, un duel al jucătoarelor de 20 de ani.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 327.965 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

Halep îşi va păstra locul I WTA în ciuda acestei înfrângeri. Ea va evolua săptămâna viitoare la un alt turneu de categorie Premier Mandatory, la Miami Open.

Desfasurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Naomi Osaka:

0:6 Halep incearca sa fie agresiva, insa returneaza mult in afara terenului. Naomi serveste ca din tun, iar apoi inchide punctul cu o dreapta in cross lung (30-15). Retur in cross scurt: semne de viata pentru Simona (30-30). Minge de break, dupa o eroare a niponei...Revine insa Osaka gratie serviciului: egalitate. Inca o minge de break. Si aceasta e anulata tot cu serviciul...Egalitate. A treia minge de break: retur violent in cross scurt din partea Simonei. Nici de aceasta data: dreapta inside-in se opreste in plasa. Minge de meci pentru Osaka, dupa trei sanse de break ratate de Simona...Minge pe tusa, Halep supravietuieste...A patra sansa de break: Simona a pus presiune cu dreapta inversa. Inca o egalitate: Naomi este pe tot terenul...A doua minge de meci. Simona o anuleaza cu o dreapta inside-in minunata! Apare insa si a treia minge de meci: cum a servit Osaka in acest game... A treia oara a fost cu noroc pentru Osaka, iar meciul se inchide aici...

0:5 Deplasata dintr-o parte in alta, Simona continua sa greseasca: 0-30. Apare un as: 15-30. Dreapta inside-in de efect: 30-30. Poate fi momentul unei reveniri...Halep forteaza o dreapta in lung de linie, mingea nu prinde terenul, sansa de 5-0 pentru Osaka...Totul pare incheiat...

0:4 Halep pare cu moralul foarte jos, se vede si din limbajul corpului. Naomi face doua duble la rand: 15-30. Poate o ajuta Osaka pe Simona...Egalitate, dupa ce banda fileului lasa mingea in terenul Simonei. Desi alearga incredibil, Halep nu mai poate returna: Naomi este pe val...Inca un game care este trecut in dreptul asiaticei, este deja 4-0 pentru locul 44 WTA...

Simona l-a chemat pe Darren Cahill. Australianul ii spune ca poate reveni, ca trebuie sa-si faca jocul, sa fie agresiva pe al doilea serviciu. Halep nu a scos nici macar un cuvant...

0:3 Din retragere, Halep incearca o dreapta inside-in, insa rateaza (0-15). Serviciul nu o ajuta deloc pe Simona, iar Naomi este incredibil de agresiva la retur (15-40). Apare si al doilea break din acest set, nipona se distanteaza la 3-0...

Să o sune cineva pe Simona să-i spună că are meci astăzi:)))

0:2 Nici Osaka nu este straina de erorile nefortate: 0-30. Desi se apara formidabil intr-o prima faza, Halep nu mai are ce face la o dreapta inside-out (30-30). Dreapta in cross in afara terenului: 40-30. Trei puncte la rand cedate de Halep...Intrata in teren, Simona trimite perfect cu un rever executat dintr-o pozitie nu tocmai confortabila - egalitate. Osaka deschide bine terenul, iar apoi trimite perfect cu un voleu drive. Este 2-0 pentru nipona in acest moment...

0:1 Simona nu pare tocmai intr-o zi buna (0-15). Inca o eroare (0-30). Un prim punct care ii revine liderulul mondial in acest al doilea set. Doua mingi de break (15-40), jocul Simonei pare un pic dat peste cap: se grabeste intre puncte....Mai face o dubla greseala, iar setul incepe cum nu se poate mai rau, cu un break. 

Naomi a stat de vorba cu Sascha Bajin, antrenorul ei.

3:6 Retur direct castigator al Simonei (0-15). Inspirata, Osaka trimite pe contre-pied: 15-15. Rever violent trimis in aut de Halep: 30-15. Doua mingi de set dupa un rever trimis in aut de Halep (40-15). Naomi incheie setul la fel cum l-a inceput: cu un as (6-3). A fost un set echilibrat, Halep a castigat in total 26 de puncte, iar adversara 29...

Simonei i-o fi spus cineva că are un meci de jucat?

3:5 Simona pune presiune cu serviciul, iar Osaka returneaza in aut: 15-0. Vine o eroare a Simonei: a trimis mult in afara terenului. Cel mai frumos punct de pana acum ii revine Simonei! Din extensie, a trimis perfect in lung de linie cu dreapta. Doua mingi de 4-4, Osaka se grabeste si rateaza. Pe o minge fara inaltime, Simona greseste cu reverul (40-30). Dubla greseala: egalitate, dupa ce Halep a avut 40-15 si parea sa castige fara emotii game-ul...Minge de 5-3 dupa un retur in cross scurt venit in partea niponei. Salveaza mingea de break trimitand aproape de linie cu un rever. Halep nu alege solutia buna si este pasata din apropierea fileului: a doua minge de break pentru Osaka. Vine break-ul pana la urma: Naomi va servi pentru a inchide primul set...

3:4 Serviciul nu o ajuta pe nipona, iar Halep este agresiva la retur: 0-30. Asiatica apare in game cu un serviciu la teu: 15-30. Simona forteaza pe partea mai inalta a fileului, iar mingea se opreste in plasa: 30-30. Rever perfect in lung de linie! Minge de break pentru liderul mondial. Osaka o salveaza dupa ce face pasul in teren si trimite in coltul terenului. Pe o minge scurta a Simonei, Osaka trimite imparabil in lung de linie cu reverul.

3:3 Debut de game cu o eroare nefortata pentru Simona. Usor lasata pe spate, Osaka trimite in aut: 15-15. Serviciu foarte bun la exterior: 30-15. Halep castiga un duel de forehand-uri in cross: 40-15. Inca o eroare a niponei, se face 3-3. S-au disputat sase game-uri in 20 de minute, se joaca agresiv de ambele parti. 

2:3 Naomi are multa explozie in forehand, iar crossul scurt este perfect. Nipona face pasul la fileu dupa un prim serviciu bun si inchide punctul cu un voleu drive. Contre-pied minunat: 40-15 pentru Osaka. Serviciu violent la exterior, iar Simona nu mai poate returna. Este 3-2 pentru Osaka in primul set al semifinalei de la Indian Wells. 

2:2 Simona pare sa intre mai bine in schimburi: returneaza cu multa adancime (30-0). Serviciu la teu perfect: 40-0. Desi are multa forta in lovituri, Osaka nu are precizie pana acum: se restrabileste egalitatea, 2-2. Serie de opt puncte consecutive pentru Halep. 

1:2 Simona accelereaza bine cu reverul in cross, ia Osaka returneaza in plasa. 0-30, dupa ce Naomi scapa o dreapta in afara terenului. Trei mingi de rebreak: game slab pentru nipona.  Game castigat la zero de Halep, Osaka are meritul ei in acest lucru: a comis trei erori nefortate. 

0:2 Dupa un prim punct castigat datorita ofensivei, Simona comite o eroare nefortata (15-15). Neinspirata din apropierea fileului, Halep este pasata in lung de linie de adversara (15-30). Inghesuita cu o minge lunga, Naomi loveste deficitar, iar Halep egaleaza. Minge de 2-0 pentru Osaka: eroare cu backhandul din partea Simonei. Dubla greseala a Simonei, se face 2-0 pentru nipona. Nu este tocmai cel mai fericit debut de meci pentru liderul mondial. 

0:1 Partida a inceput cu Osaka la serviciu. As al niponei la chiar primul serviciu. Urmeaza o dubla greseala...Ce inceput de meci pentru Osaka :) O eroare cu dreapta de pe mediana a japonezei, 15-30. Inca o data serviciul o ajuta pe asiatica: 30-30. Vede bine careul de serviciu de la cei 1,80 metri ai sai. Reactie minunata a Simonei, din defensiva: backhand in lung de linie: minge de break. Egalitate: Naomi pune totul intr-o dreapta inside-out care prinde coltul terenului. As, avantaj Osaka. Duel echilibrat care ii revine pana la urma asiaticei, se face 1-0 pentru Naomi. Un prim game echilibrat, in care Halep a avut o minge de break. 

Partida a inceput cu Osaka la serviciu.

Darren Cahill, la fel de impasibil in tribune

Simona are 3-0 in meciurile directe, in doua randuri a fost nevoie de set decisiv pentru ca Halep sa se impuna.

​S-au intalnit ultima data la Australian Open (editia din acest an), acolo unde Simona a castigat fara prea mari batai de cap (6-3, 6-2). Fiecare partida are povestea ei, iar acum Halep (1 WTA) si Naomi Osaka (44 WTA) se lupta pentru calificarea in finala de la Indian Wells. Meciul va fi in direct pe Digisport 2 si LiveText pe Comisarul.ro.

Daria Kasatkina este prima finalista a competitiei: a trecut dupa un meci maraton de doua ore si 45 de minute de Venus Williams. A fost 4-6, 6-4, 7-5 pentru rusoaica.

Naomi Osaka este o cunostinta recenta a Simonei Halep, cele doua sportive intalnindu-se ultima data in optimile editiei din acest an a turneului de la Australian Open. Jucatoarea noastra s-a impus fara emotii, scor 6-3, 6-2. 

Scorul general al meciurilor directe este 3-0 in favoarea Simonei. Halep si Osaka au mai fost adversare in turul 3 de la Roland Garros 2016 (scor 6-4, 2-6, 6-3) si in turul 2 la Miami 2017 (scor 4-6, 6-2, 6-3).

In octombrie 2016, Osaka s-a aflat la cea mai buna clasare din cariera: locul 40 WTA.

Parcursul celor doua jucatoare la Indian Wells:

Simona Halep

Turul I: Bye
Turul II: 6-4, 6-4 cu Kristyna Pliskova (Cehia, 77 WTA), dupa o ora si 16 minute
Turul III: 1-6, 7-6(3), 6-2 cu Caroline Dolehide (SUA, 165 WTA), dupa doua ore si 6 minute
Optimi: 7-5, 6-1 cu Qiang Wang (China, 55 WTA), dupa o ora si 5 minute
Sferturi: 6-4, 6-7(5), 6-3 cu Petra Martic (Croatia), dupa doua ore si 23 de minute.

Naomi Osaka

Turul I: 6-4, 6-4 cu Maria Sharapova (Rusia, 41 WTA), dupa o ora si 37 de minute
Turul II: 6-3, 6-2 cu Agnieszka Radwanska (Polonia, 32 WTA), dupa o ora si 31 de minute
Turul III: 6-3, 6-3 cu Sachia Vickery (SUA, 100 WTA), dupa o ora si 23 de minute
Optimi: 6-1, 5-7, 6-1 cu Maria Sakkari (Grecia, 58 WTA), dupa o ora si 52 de minute
Sferturi: 6-2, 6-3 cu Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA), dupa o ora si 19 minute.

Simona Halep vs Naomi Osaka

Locul din clasamentul WTA: 1-44
Ambele sunt jucatoare de mana dreapta
Victorii/infrangeri in cariera: 418/187 vs 143/103 (conform wta)
Ani: 26-20
Titluri WTA: 16-0
Bani castigati din tenis: $22,577,513 vs $1,483,053
Resedinta: Constanta, Romania - Boca Raton, SUA
Locul nasterii: Constanta - Osaka, Japonia
Inaltime: 1,68 metri - 1,80 metri.

In acest an, Simona Halep are 18 victorii si o singura infrangere (in finala de la Australian Open):

5 victorii pentru titlul de la Shenzhen (31 decembrie - 6 ianuarie)
6 pentru finala Australian Open (15-28 ianuarie)
3 pentru semifinala turneului "Premier 5" de la Doha (12-18 februarie) - s-a retras inaintea meciului cu Garbine Muguruza
4 pentru semifinala turneului "Premier Mandatory" de la Indian Wells.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...