Simonis (PSD): Preşedintele României ar merita să fie suspendat; nu putem exclude definitiv o astfel de variantă

Simonis (PSD): Preşedintele României ar merita să fie suspendat; nu putem exclude definitiv o astfel de variantă

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat pentru ce a făcut în ultimul an, precizând că o astfel de variantă nu poate fi exclusă definitiv, însă, în acest moment, o criză politică nu e necesară.

"Preşedintele României ar merita să fie suspendat nu pentru ceea ce urmează să facă, ci pentru ceea ce a făcut în ultimul an de zile, însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei. O suspendare, adică o criză politică suprapusă peste acestea, o suspendare presupune pe lângă o criză politică şi un referendum în 30 de zile, adică o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, iarăşi sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi iarăşi o expunere a societăţii, a populaţiei la acest virus, lucru pe care nu l-am dori", a spus Simonis, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că alegerile parlamentare ar fi trebuit amânate, iar "adevăratele obiective ale clasei politice să fie cu totul altele".

"Poate că România ar fi arătat mai bine dacă preşedintele şi premierul ar fi înţeles că scopul clasei politice ar fi trebuit să fie altul în această perioadă. Nu vreau o nouă zi a alegerilor şi un nou referendum, nu excludem această posibilitate (de suspendare a preşedintelui - n.r.), pentru că nu ştim ce va urma să facă preşedintele, nu putem exclude definitiv o astfel de variantă, dar cred că în acest moment o criză politică nu e necesară, iar preşedintele este primul care trebuie să conştientizeze faptul că este şeful unui stat aflat într-o criză profundă, este primul care trebuie să fie raţional", a afirmat Alfred Simonis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență