Simptome ale bolilor de inimă care nu ar trebui ignorate niciodată. Sfatul unui medic cardiolog

Simptome ale bolilor de inimă care nu ar trebui ignorate niciodată. Sfatul unui medic cardiolog

Bolile de inimă reprezintă principala cauză a deceselor din România, cu un procent de 57%. Cum prevenția este mai importantă decât tratarea, medicii cardiologi dezvăluie care sunt acele simptome care nu ar trebui niciodată ignorate.

Simptome alarmante, care pot indica afecțiuni cardiovasculare FOTO Shutterstock

Deseori, bolile cardiovasculare își fac simțită prezența, în faza lor incipientă, prin diferite simptome. Din păcate, oamenii aleg să le ignore și ajung prea târziu la medic.

Simptomele îngrijorătoare ale bolilor cardiovasculare

Dr. Ameet Bakhai, cardiolog al spitalului Spire Bushey din Londra, a dezvăluit care sunt acele semnale cheie care dezvăluie o sănătate precară a inimii. El spune că, un adult sănătos ar trebui să poată să urce în fugă două etaje de scări, să se ridice rapid fără amețeli și să-și țină respirația timp de 20 de secunde - cu condiția să nu aibă alte afecțiuni de sănătate, notează DailyMail .

Medicul a spus că mulți oameni cred că simptomele precum amețelile și umflarea picioarelor sunt cauzate de altceva. Astfel, semnele timpurii ale unei afecțiuni de inimă sunt trecute cu vederea. El spune că „inima strigă după ajutor”, atunci când ne confruntăm cu: o greutate neobișnuită în braț la efort, dificultăți de respirație la urcatul scărilor și un puls neobișnuit de accelerat.

Unele simptome, cum ar fi dificultatea de a ne apleca și de a ne ridica, ar putea indica faptul că inima „nu se adaptează la diferitele poziții ale corpului sau reține lichid suplimentar”.

De asemenea, doctorul spune că alte simptome care nu ar trebui niciodată ignorate includ: transpirația abundentă după exerciții ușoare, greața cu dureri în piept și oboseala la trezire.

Problemele cardiace se pot agrava adesea progresiv, până când, într-o zi ajung să se complice: lucru care ar fi putut fi evitat dacă am ține cont de semnele de avertizare”, susține dr. Ameet Bakhai. El a adăugat că îngrijirea inimii este „esențială” și ar trebui prioritizată.

O greșeală generală este faptul că oamenii consideră că doar persoanele în vârstă sunt predispuse afecțiunilor cardiovasculare.

Ceea ce, din păcate, este o neînțelegere, deoarece bolile de inimă pot afecta oameni de toate vârstele, în special în epoca Covid și nu numai, deoarece virusul poate ataca inima și mucoasa inimii destul de frecvent. Afecțiunea se numește miopericardită., a mai adăugat cardiologul.

Un studiu al Serviciului Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS), din 2021, a relevat că mai mult de jumătate dintre persoanele spitalizate cu Covid au suferit leziuni la inimă.

Bolile de inimă provoacă peste jumătate din decesele înregistrate în România

În același timp, România ocupă primul loc în Europa ca mortalitate a populaţiei, din cauza bolilor cardiovasculare. Media din țara noastră este de 109 decese la 100.000 de locuitori, mult peste media Uniunii Europene de 44 la 100.000 de locuitori.

Bolile cardiovasculare reprezintă, astfel, cauza principală a deceselor din ţara noastră. Potrivit ultimelor date statistice, din 2022, procentul este de 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. În concluzie, la fiecare 30 de minute, un român moare de infarct.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro