Simulare Bac 2023. Ce spun profesorii despre subiectele la Anatomie

Simulare Bac 2023. Ce spun profesorii despre subiectele la Anatomie

Ionela Cociorva, profesor de Biologie la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, a comentat pentru „Adevărul” subiectele date astăzi la Anatomie, una dintre materiile de la proba la alegere a profilului din cadrul simulării de Bacalaureatului.

Foto: Inquam Photos

Subiectul de la Anatomie a fost ușor, comparativ cu simulările și examenul de anul trecut. Cu toate că elevii au fost trecuți prin majoritatea sistemelor anatomiei, întrebările nu au fost foarte grele”, spune profesoara.

Aceasta precizează că, nu crede că elevii ar fi trebuit să întâmpine dificultăți la vreun subiect și că se putea lua un șapte fără probleme. „Un elev care a trecut prin materie, nu avea cum să greșească foarte mult. Cei care nu au reușit să parcurgă materia, mai au timp până la examen”.

Ionela Cociorva precizează că la Subiectul I, elevii au avut cerințe din sistemul escretor, analizatori, circulație și mușchi, dar „au fost întrebări simple, fără chichițe”.

La Subiectul II, profesoara spune că au fost „problemele tipice, una de genetică și alat de sânge, dar nu au avut întrebări capcană”.

Subiectul III a vizat sistemul nervos și digestia. „La sistemul nervos au avut libertate, nu era ceva strict, iar în 3-4 fraze putea scrie oricine”, mai spune profesoara.

Ionela Cociorva subliniază că subiectul a fost unul accesibil și că se așteaptă ca elevii să poată lua note mari. „Nu mă aștept la note de cinci, poate doar la elevii care nu au citit deloc materia”.

„Dacă la Bacalaureat va fi la fel, elevii vor putea lua note foarte mari”, conchide Ionela Cociorva.

Subiecte Anatomie 1
Subiecte Anatomie 2

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...