Simulare Bac 2023. Cum puteau fi rezolvate subiectele la Matematică

Simulare Bac 2023. Cum puteau fi rezolvate subiectele la Matematică

Subiectele pe care le-au primit la proba la Matematică elevii de clasa a XII-a de la profilul Mate-info au fost rezolvate pentru adevărul.ro de profesoara Denisa Tănăsescu, de la Colegiul „I.L. Caragiale” din București.

Foto: Inquam Photos

Denisa Tănăsescu, profesoară de Matematică de la Colegiul „I.L. Caragiale” din București, spune că subiectele la Matematică au fost de nivel mediu, nefiind vorba de ceva de tip olimpiadă. „Subiectele au fost foarte bine alese. Există exerciții care au chichițe, care fac diferenţa între elevii care chiar știu matematică și cei care cochetează cu aceasta, dar și unde era nevoie de spirit de observație”.

Aceasta a precizat că le sugerează elevilor să fie întotdeauna atenți la subiectul I, care vizează materia din clasa a IX-a și a X-a. „Când intră la liceu, elevii nu sunt obișnuiți, nu sunt copți, iar la materia predată în primii doi ani, rămân cu lacune. Majoritatea îmi spun că nu vor să le pice vectorii, că le e cel mai frică de ei”. Legat de același subiect, profesoara a precizat că exercițiul 4, cu probabilități putea crea o mică dificultate elevilor, pentru că mulți, crede ea, nu au luat în calcul cifra zero.

Cu toate că subiectele au fost de nivel mediu, profesoara mai precizează că un elev care nu ar fi fost pregătit la matematică și nu lucrează constant, nu ar fi făcut față și ar fi clacat. „Textele sunt clare, precise, bine formulate, dar trebuie îndemânare”.

În același timp, ea subliniază că, în general, majoritatea elevilor tratează relaxat simulările, văzându-le ca pe niște teste care îi ajută să se acomodeze cu examenul din vară. „În general, notele la simulări sunt mai mici, iar la examenul de maturitate aceleași copii care iau poate 5 acum, ajung să ia 9 și ceva atunci. Cunosc cazuri de anul trecut”.

Simulare Bac 2023. Ce subiecte au primit elevii la Matematică

Baremul la Matematică

Rezolvare matematică:

image
image
image

Astăzi, 28 martie, viitorii absolvenţi de liceu au susţinut al doilea examen de simulare pentru Bacalaureat 2023, cel la materia obligatorie a profilului (istorie/matematică). Miercuri, 29 martie, elevii vor susține proba la materia la alegere, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski