Sindicatele din Educaţie solicită ca testele rapide să fie livrate deja ambalate, individual sau maximum două

Sindicatele din Educaţie solicită ca testele rapide să fie livrate deja ambalate, individual sau maximum două

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" solicită ministrului Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu, să întreprindă toate demersurile necesare astfel încât testele rapide de determinare a antigenului SARS-CoV 2 efectuate din probe de salivă să fie livrate unităţilor de învăţământ deja ambalate, fie individual, fie cel mult două teste (reprezentând necesarul pentru o săptămână pentru fiecare preşcolar/elev).

"Considerăm că este în responsabilitatea firmelor care au câştigat licitaţiile organizate de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate să îşi îndeplinească obligaţiile de livrare a testelor, ambalate individual/ maximum 2 teste pe săptămână. Este nefiresc ca obligaţia ambalării testelor de salivă să fie "pusă" în responsabilitatea unităţilor de învăţământ, deşi, potrivit caietului de sarcini, firmele câştigătoare ale licitaţiilor trebuiau să achiziţioneze teste ambalate individual", susţin sindicaliştii.

Aceştia subliniază că, în condiţiile în care, în această perioadă, la nivelul unităţilor de învăţământ au loc şi evaluările semestriale ale elevilor, "nu pot accepta" ca personalului din învăţământ să i se impună desfăşurarea activităţilor "de împachetare" a testelor, care nu au nicio legătură cu atribuţiile specifice posturilor ocupate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?