Sindicatul APT din RATB protestează în fața DNA, vineri dimineață

Sindicatul APT din RATB protestează în fața DNA, vineri dimineață

Sindicaliștii APT din Regia Autonomă de Transport București (RATB) protestează vineri în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicitând să fie verificată mai rapid activitatea companiei.

'Acum (vineri — n.r.) de la ora 9,30 protestăm în fața DNA, împreună cu asociații de avocați (UNBR n.r.) și cu alte organizații iar la 11,30 avem protest în fața sediului nostru general, la direcția generală. La DNA protestăm pentru ca Direcția să se implice în toate opresiunile și în toate nenorocirile astea care s-au întâmplat în RATB în ultimii ani. Adică să vină să facă niște controale. Noi am făcut niște plângeri, am depus documente, am depus tot ceea ce se poate depune. Deocamdată dânșii nu au mișcat nimic către noi. Să sperăm că-i mișcăm un pic așa', a declarat pentru AGERPRES, Ion Usturoi, președinte Sindicatului APT din Regia Autonomă de Transport București.

Protestul de la sediul RATB urmează să se încheie la ora 14,30.

x

Potrivit unui comunicat de presă al sindicatului, protestatarii acuză 'abuzurile, corupția și mafia care sufocă instituțiile statului'. De asemenea, aceștia se declară nemulțumiți de subfinanțarea RATB, managementul defectuos al Regiei de Transport dar și de vehicule care nu mai corespund din punct de vedere tehnic și estetic.

'Conducerea RATB și sindicatul reprezentativ cheltuiesc netransparent fondul pentru ajutoare sociale de 2% din fondul de salarii. Salariații bolnavi incurabil sau cu boli profesionale nu mai primesc niciun ajutor din fondul de ajutoare sociale. Conducătorii auto sunt abuzați și li se anulează programările la concediul de odihnă de către șefi', se mai spune în comunicat.

Sindicatul APT precizează că în cele 8 autobaze există o proastă administrare.

'Din toate autobazele au dispărut piese de câteva sute de mii de euro. În autobaza Alexandria au dispărut 170 de acumulatori de autobuz. În autobaza Titan au dispărut zeci de roți de autobuz, tone de motorină și piese de pe zecile de autobuze defecte. Prejudiciu estimat de noi din declarațiile membrilor depășește cu mult un milion de euro. Nimeni nu dorește să scoată la lumină jaful de la autobaze pentru că toți sunt înlănțuiți. Vinovații pentru proasta administrare a banului public se regăsesc atât în Primăria Generală, în rândul directorilor RATB și continuă pe la DTA ajungând în cele din urmă în autobaze', arată sindicatul.

Potrivit sindicatului APT, până acum, peste 400 de șoferi au plecat în Anglia din cauza condițiilor proaste de muncă, iar în prezent mai mulți angajatori din Germania au venit să recruteze personal din rândul angajaților RATB.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…