Sindicatul Europol, despre Crevedia: „Nu s-a invățat absolut nimic din tragedia de la Colectiv. Cine îi salvează pe salvatori?”

Sindicatul Europol, despre Crevedia: „Nu s-a invățat absolut nimic din tragedia de la Colectiv. Cine îi salvează pe salvatori?”

După exploziile de la Crevedia, Sindicatul Europol a publicat un mesaj în care spune că autoritățile n-au învățat nimic din tragedia de la Colectiv și subliniază incapacitatea sistemului sanitar românesc de a face față unui incident de o asemenea amploare.

Pompieri răniți în exploziile de la Crevedia. FOTO Inquam Photos

Mesajul publicat pe Facebook în noaptea de sâmbătă spre duminică este însoțit de o fotografie cu unul dintre pompierii răniți în exploziile produse la stația GPL din Crevedia.

Suntem alături de colegii noștri pompieri care își riscă viața și se luptă cu flăcările în dezastrul ce a avut loc în această seară la Crevedia. El este unul dintre cei 26 de pompieri răniți în exploziile ce au avut loc în timp ce se afla în misiune. Doi dintre pompierii răniți sunt intubați și vor fi transferați de urgență în Belgia, pentru a avea o șansă la viață. De asemenea, un coleg polițist a fost rănit în aceste explozii, acesta fiind transportat la un spital din București”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Numărul paturilor pentru cei cu arsuri grave, insuficient”

Bilanțul exploziei de la stația GPL arată zeci de victime, din care opt după prima explozie și alte 50 de victime în urma celei de-a doua explozii, cifre cărora spitalele din România nu le pot face față.

Nu s-a învățat nimic, absolut nimic din tragedia de la Colectiv, numărul paturilor pentru cei cu arsuri grave fiind de 24, insuficient pentru o asemenea deflagrație. Mulți spun că pompierii sau polițiștii au salarii și pensii speciale. Ajunge să ai o singură intervenție în 30 de ani de activitate, care să îți marcheze pentru totdeauna destinul, așa cum au avut și colegii în această seară. Cine îi salvează pe salvatori?!”, a mai scris pe Facebook Sindicatul polițiștilor europeni - Europol.

Al doilea deces

Amintim că Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat duminică al doilea deces în cazul Crevedia : soția bărbatului decedat ieri, prima victimă a exploziei.

Potrivit secretarului de stat, femeia ar fi decedat în urma arsurilor întinse pe 95% din suprafața corporală. Șansele de supraviețuire ale femeii au fost zero. Decesul a avut loc la Floreasca. Soțul femeii ( decedat ieri) a murit în urma unui stop cardiac.

Duminică, în spitalele din București sunt 46 de victime internate, 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, una la Elias.

Șase pacienți sunt intubați.

Potrivit șefului DSU, patru victime au fost deja transferate, două la spitale din Belgia și alte două în Italia.

Alte cinci victime ar urma să plece în cursul zilei de duminică, în jurul orei 16.00. De asemenea, o altă aeronavă este pregătită să transporte alți pacienți, urmând a se stabili statele care îi vor primi.

.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat