Sindicatul Europol: În București este un singur drug test

Sindicatul Europol: În București este un singur drug test

Sindicaliștii din Poliție se plâng că în București este folosit doar un singur aparat drug test.

Doar un aparat drug test în Capitală?

O postare pe Facebook a Sindicatului EUROPOL atrage atenția că „Lupta împotriva consumului de droguri se realizează la nivelul Poliției Capitalei cu un singur aparat de tip drug test la care au acces cei aproximativ 2000 de polițiștii de ordine publică, de la secțiile de poliție din București.

Potrivit Sindicatului Europol agenții sunt nevoiți să meargă la sediul Brigăzii Rutiere pentru a avea acces la un aparat drugtest, dacă depistează în trafic vreun șofer care are un comportament ce denotă că a folosit substanțe psihoactive.

Astfel, „ șoferul trebuie să își lase mașina pe marginea drumului, să însoțească patrula, să se supună testării și ulterior să fie adus la autoturism, în cazul fericit în care este depistat negativ. Toate aceste operațiuni pot însuma în unele perioade ale zilei chiar și 1 oră. ”, adaugă postarea sindicatului.

De asemenea, postarea critică Ministerul Afacerilor Interne pentru că „ a achiziționat în 8 ani, aproximativ 110 aparate drug test pentru toate unitățile de poliție din țară, afirmând cu hotărâre că astfel luptă împotriva consumului de droguri”.

Discutie despre aparatele drug test - Foto Sindicatul Europol Facebook

Discutie despre aparatele drug test - Foto Sindicatul Europol Facebook

Europol adaugă că o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București stabilește că vor fi cumpărate 100 de drug teste ce vor fi puse la dispoziția Poliției Capitalei.

Europol este Sindicatul Polițiștilor Europeni și reprezintă o organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor fundamentale și profesionale ale polițiștilor, potrivit site-ului organizației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat