Sindicatul Naţional al Poliţiştilor solicită schimbarea şefului de la Imigrări. „Auzim deja celebra expresie: Ciocu mic”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor solicită schimbarea şefului de la Imigrări. „Auzim deja celebra expresie: Ciocu mic”

Membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) cer public Ministerului de Interne revocarea şefului Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), chestorului de poliţie Marius Florin Mihăilă, care este împuternicit în această funcţie.

Sindicaliștii spun că şeful IGI a pretins altor șefi din aparatul central să demisioneze Foto: SNPPC

„Motivul îl constituie, în primul rând, abuzurile comise asupra personalului din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, delegările/misiunile abuzive dispuse, lipsa pontării (ca să nu spunem pontările care nu corespund realității), ceea ce naște suspiciuni rezonabile de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, dar și din cauza lipsei (dovedite - a se vedea atașamentul pdf) de transparență și dialog cu sindicatele. Din spusele lucrătorilor, acest ”Lukașenko” de la IGI a amenințat mai mulți polițiști să nu comenteze ordinele, într-o convocare organizată în țară, spunându-le clar: ,,Aici eu dau dispoziții și dvs. executati!”. Mai mult, se spune ca pe șefi i-ar fi consemnat într-o unitate de jandarmi din care nu aveau dreptul să iasă decât cu bilet de învoire... semnat de 'mnealui. Cu alte cuvinte, auzim deja celebra expresie: ,,Ciocu’ mic!””, potrivit unui comunicat transmis de SNPPC.

Sindicaliștii din poliție afirmă că potrivit unor surse, de cateva săptămâni şeful Inspectoratului General pentru Imigrări a pretins unor șefi din aparatul central al IGI, titulari pe post, să-și părăsească funcțiile de conducere, avansând și un termen în care aceștia să se conformeze.

„Unii cedează, alții rezistă... în cazul unora dispunând cercetări prealabile până au cedat și au acceptat să își dea demisia din funcția publică și să plece în altă parte”, adaugă sindicaliștii.

Reprezentanții SNPPC au solicitat astfel MAI să ancheteze în regim de urgență acest caz și ministrului Lucian Bode să-l revoce din funcție pe șeful IGI.

„Solicităm MAI să ancheteze în regim de urgență acest caz, să verifice cheltuielile efectuate cu aceste misiuni/delegări, atât de IGI, cât și de structurile de poliție în baza Ord. 521/2008, precum și eficiența lor, și să prezinte românilor cetățeniile imigrantilor din ultimele 6 luni!! Românii vor rămane surprinsi sa vadă că, în țară, nu a existat doar problema efectelor războiului din Ucraina – problema refugiaților ucraineni, ci se depun constant cereri vizând drept de sedere/muncă de către cetățeni ale unor state africane, de pakistanezi, sri lankezi, indieni, nepalezi, thailandezi etc. Mai ales pe fondul plecării din țară a multor tineri români, Guvernul fiind orb, mut și surd la această problemă pe care noi o clamăm de mai mult timp! Problema deficitului de personal la nivelul IGI persistă de mai mulți ani, iar migrația ilegală nu a apărut anul acesta! Domnule ministru Bode, vă solicităm să încetați împuternicirea acestui individ la conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări! Sperăm să faceți lumina în acest caz”, conchid sindicaliștii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...