Sindicatul Național Sport și Tineret pichetează, miercuri, ministerul de resort între orele 10:00 - 13:00

Sindicatul Național Sport și Tineret pichetează, miercuri, ministerul de resort între orele 10:00 - 13:00

Sindicatul Național Sport și Tineret va picheta, miercuri, Ministerul Tineretului și Sportului între orele 10:00 - 13:00, cerând eliminarea inechităților și discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sector.

"Sindicatul Național Sport și Tineret — SNST — în calitate de reprezentant al angajaților contractuali și funcționarilor publici din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cluburilor Sportive, Direcțiilor Județene pentru Sport, Complexurilor Sportive Naționale, Caselor de cultură ale studenților și din cadrul celorlalte unități subordonate din toată țara, anunță pichetarea Ministerului Tineretului și Sportului, în data de 7 iunie 2017, între orele 10:00 — 13:00", se spune într-un comunicat al SNST.

Potrivit sursei citate, revendicările vizează eliminarea inechităților și discriminărilor salariale pentru toate categoriile profesionale din Sport și Tineret.

Astfel, sindicaliștii solicită o majorare salarială cu 25% începând cu 1 iulie, având în vedere că angajații unităților teritoriale ale MTS "au fost ocoliți în mod repetat" în ultimii opt ani de măririle salariale dispuse pentru celelalte categorii de bugetari, iar membrii SNST nu au beneficiat nici de mărirea salariilor cu 20% — conform OUG 2/2017 — de care au beneficiat angajații din administrația publică locală de la 1 februarie, iar salarizarea se face potrivit cadrului normativ al anului 2009, astfel că 70% dintre salariați sunt remunerați cu salariul minim brut pe economie.

De asemenea, SNST cer aplicarea corectă a HG nr. 1/2017 și a deciziei CCR nr. 794/2016 pentru personalul din subordinea MTS, reglementarea timpului de muncă, implicit plata corectă a orelor suplimentare și a zilelor lucrate sâmbăta, duminica și în timpul sărbătorilor legale, reîncadrarea personalului pe funcții corespunzătoare activității prestate, schimbarea încadrării Caselor de Cultură ale Studenților și a Sălilor Polivalente (cele care întrunesc condițiile legale) în instituții de spectacole și concerte, elaborarea unui regulament ce stabilește locurile de muncă, categoriile de personal și condițiile de acordare a unor sporuri, deblocarea contractului colectiv/acordului colectiv de muncă.

"Sindicatul Național Sport și Tineret atrage atenția că situația salarizării în domeniul nostru de activitate este critică, iar nemulțumirile membrilor, așa cum au fost transmise din toate județele țării, au ajuns la un nivel maxim. Lipsa unor măsuri imediate va duce la declanșarea altor conflicte și la escaladarea tensiunilor, care pot fi urmate de manifestări spontane de protest și boicotarea competițiilor sportive, ajungându-se până la blocarea totală a activității din Sport și Tineret. Soluționarea revendicărilor este prioritară pentru organizație, sens în care SNST îi asigură pe membrii săi că programul protestelor va continua până la obținerea rezultatelor scontate", se mai spune în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 Scandal sexual în una dintre cele mai bogate familii din lume. Suma primită de garda de corp de la Prinţesa Ha…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei