Singura discuție posibilă a NATO cu Rusia se referă la "retragerea" sa din Ucraina (Varșovia)

Singura discuție posibilă a NATO cu Rusia se referă la "retragerea" sa din Ucraina (Varșovia)

Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, a afirmat marți că Rusia este un "ocupant" în Ucraina cu care NATO poate să discute numai despre data și termenii "retragerii sale", transmite AFP.

Ministrul a reacționat astfel la anunțul viitoarei reuniuni dintre NATO și Rusia care urmează să aibă loc după summitul Alianței Nord-Atlantice prevăzut vineri și sâmbătă la Varșovia.

"Rusia este un ocupant, în fiecare zi oameni nevinovați, civili, sunt uciși de soldații ruși care sunt agresori", a declarat Antoni Macierewicz la postul național de televiziune din Polonia.

"Nu vom discuta cu Rusia cum va arăta apărarea noastră. Cu Rusia putem discuta numai ca să știm când și cum (rușii) se vor retrage din teritoriile ocupate", a insistat ministrul.

"Comunitatea internațională nu poate tolera, iar Polonia nu poate înceta să vorbească despre asta, pentru că Ucraina este vecinul nostru cel mai apropiat care ne separă de acest imperiu agresiv ce nu încetează să fie o amenințare pentru noi", a adăugat demnitarul polonez.

NATO și Rusia urmează să țină o nouă reuniune cu scopul ameliorării dialogului și evitării incidentelor militare, "la scurt timp după" summitul de la Varșovia, a afirmat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În timpul viitorului summit care va avea loc în 8-9 iulie la Varșovia, șefii de stat și de guverne ai țărilor din NATO urmează să parafeze consolidarea flancului estic al Alianței. Această întărire, demarată de NATO începând din 2014 în fața unei Rusii considerate "mai agresive", este fără precedent de la sfârșitul "Războiului Rece".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...