SINISTRU! Judecătorul Deliorga, candidat PSD la CCR: „Am depus documentele la dl Șerban Nicolae. E vreo problemă?”

SINISTRU! Judecătorul Deliorga, candidat PSD la CCR: „Am depus documentele la dl Șerban Nicolae. E vreo problemă?”

SINISTRU! Judecătorul Deliorga, candidat PSD la CCR: „Am depus documentele la dl Șerban Nicolae. E vreo problemă? Judecătorul Cristian Deliorga, propunerea PSD pentru functia de judecator CCR din partea Senatului, a declarat marti, la audierea sa in comisia juridica a Senatului, ca el i-a ales pe social-democrati pentru ca sunt cel mai numeros grup, avand astfel cele mai mari sanse sa ajunga la CCR.

„In 36 de ani de magistratura nu am facut altceva decat sa incerc sa aplic legislatia in conformitate cu normele constitutionale. Deciziile Curtii sunt de doua feluri: simple care constata ca o norma e constitutionala sau nu, si mai sunt deciziile intermediare sau de interpretare. In ultima perioada, avalansa de sesizari la CCR, apriori sau posteriori, au determinat CCR sa aiba un volum foarte mare de activitate, e posibil ca la aceasta avalansa enorma de sesizari la un moment dat sa existe anumite motivari, dar asa cum a spus colegul si contracandidatul meu, in ultima perioada majoritatea deciziilor CCR sunt de interpretare.

Cand am ales sa candidez pentru acest post m-am gandit ca singurul grup parlamentar mai numeros de la Senat este al PSD si pentru sanse de reusita ar trebui sa fac solicitarea grupului PSD. Nu am avut intalniri cu niciunul din liderii PSD dar il cunosc pe dl Serban Nicolae si am lucrat cu dl Robert Cazanciuc”, a declarat Deliorga.

Intrebat cum a luat legatura cu PSD, Deliorga a raspuns: „Am depus documentele la dl Serban Nicolae. E vreo problema?”.

Cristian Deliorga este un apropiat al Adinei Florea, adjuncta Sectiei speciale de investigare a magistratilor.

Patru candidaturi au fost depuse la Senat pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala (CCR), respectiv Cristian Deliorga, propus de PSD, Daniel Fenechiu – PNL, Ovidiu Daraban – USR si Gheorghe Iancu, fara sustinerea vreunui grup parlamentar.

Luni, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea pe un post de judecator la CCR a Siminei Tanasescu, fosta sa consiliera. Ea va avea un mandat de 9 ani, incepand din data de 9 iunie 2019.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria