Sinucideri la nivel înalt în Kazahstan

Sinucideri la nivel înalt în Kazahstan

Zhanat Suleimenov, comandantul regiunii Jambîl, unde în timpul revoltelor din Kazahstan mai multe instituții ale administrației au fost arse, s-a sinucis luni, anunță Gazeta.ru , care citează Interfax.

Tot luni s-a sinucis Azamat Ibraev, colonel în cadrul Comitetului Național de Securitate al țării. A fost găsit în curtea casei din Nur-Sultan, capitala Kazahstanului. O anchetă preliminară este în desfășurare, însă primele indicii arată că trupul militarului avea leziuni caracteristice căderii de la mare înălțime.

Un alt ofițer, colonelul Tanat Nazanov, adjunctul șefului secției de poliție din districtul Turksib din Almatî, focarul protestelor, a murit în urma unui atac de cord, pe care l-ar fi suferit la locul de muncă, anunță presa rusă.

Primii doi ofițeri erau anchetați pentru felul în care au gestionat situația din timpul revoltelor care au cuprins țara, săptămâna trecută.

Împotriva lui Suleimenov a fost deschis un dosar penal. Agenția de știri Report scrie că șeful secției de poliție și-a părăsit postul în timpul tulburărilor, ceea ce a dus la „consecințe grave”.

Președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev l-a demis în timpul revoltelor pe președintele Comitetului de Securitate Națională, Karim Massimov, și pe doi dintre adjuncții săi: Marat Osipov și Daulet Yergozhin. Maksimov. Cei doi au fost reținuți și acuzați de înaltă trădare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria