Siria: 25 de morţi în urma a două atentate cu maşină capcană produse la Homs

Siria: 25 de morţi în urma a două atentate cu maşină capcană produse la Homs

Autorităţile siriene au acuzat „teroriştii” pentru exploziile produse la o diferenţă de o jumătate de oră, în cartierul Karam al-Luz.

Televiziunea de stat a relatat în cursul zilei de miercuri că grupul rebel din regiunea Rankous, din nordul Damascului, s-a predat forţelor guvernamentale după mai bine de două săptămâni de lupte intense.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care deţine o vastă reţea de militanţi pe teren, a precizat că luptătorii rebeli au hotărât să se predea la cererea rezidenţilor, după ce un armistiţiu a fost încheiat.

Totodată, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a mai raportat că atentatele cu maşini-bombă de la Homs s-au produs într-o zonă locuită de alawiţi, confesiune de care aparţine şi preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Oficialii sirieni mai spun că în urma capturării grupurilor rebele din Rankous a fost eliminată şi o rută majoră pentru aprovizionarea cu arme din estul Libanului.

Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), războiul civil din Siria a provocat moartea a peste 150.000 de persoane. De asemenea, circa 6,5 milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească zonele natale, 2,6 milioane dintre ei fiind nevoiţi să îşi construiască o nouă viaţă în străinătate.

Recent, cel puţin 22 de refugiaţi sirieni din tabăra Zaatari, situată în nordul Iordaniei, au fost victimele unor confruntări violente cu forţele de poliţie.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia