Siria: Armata a interceptat și distrus rachete israeliene în apropiere de Damasc

Siria: Armata a interceptat și distrus rachete israeliene în apropiere de Damasc

Apărarea aeriană a armatei siriene a interceptat și distrus cel puțin două rachete israeliene care vizau o 'poziție militară' în provincia Damasc, au informat sâmbătă agenția oficială Sana și televiziunea de stat, preluate de AFP și Reuters.

'Inamicul israelian a tras la ora 00.30 (vineri, 22.30 GMT) mai multe rachete sol-sol în direcția unei poziții militare în provincia Damasc', atacul provocând 'pagube materiale', a relatat Sana, fără a preciza dacă s-au înregistrat victime.

'Apărarea aeriană a armatei siriene a putut face față agresiunii, (...) distrugând două dintre rachete', adaugă Sana.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a raportat că presupuse rachete israeliene au vizat în cursul nopții 'poziții ale regimului sirian și ale aliaților acestuia' la sud-vest de Damasc și că explozii puternice au fost auzite până în capitală.

Potrivit OSDO, rachete au lovit în apropiere de regiunea Keswe, la sud de Damasc, și un depozit de arme a fost distrus.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, nu a putut preciza dacă depozitul aparținea armatei siriene sau aliaților acesteia, Hezbollahul libanez sau Iranul.

Contactată de AFP și Reuters, armata israeliană a refuzat orice comentariu.

Israelul se teme de o instalare tot mai puternică a Iranului în Siria — stat cu care se află oficial în stare de război de mai multe decenii — și a sprijinului militar al Rusiei față de regimul de la Damasc.

Israelul urmărește cu mare atenție evoluția conflictului din statul vecin și lovește punctual poziții ale regimului sirian sau convoaie cu arme destinate Hezbollah, în funcție de ceea ce prezintă a fi interesele sale.

Cea mai importantă ciocnire a avut loc în noapte de 16 spre 17 martie, când aviația israeliană a vizat în Siria un convoi de arme, prezentat ca destinat Hezbollah. Armata siriană a ripostat cu mijloace antiaeriene și Israelul a interceptat un tir de rachete lansat în direcția teritoriului său.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”