Siria: Avionul militar rusesc dispărut de pe radare a fost doborât de artileria antiaeriană siriană, anunţă Moscova

Siria: Avionul militar rusesc dispărut de pe radare a fost doborât de artileria antiaeriană siriană, anunţă Moscova

Avionul de recunoaştere rusesc dispărut de pe radare luni seara deasupra Mediteranei, la circa 35 de km de coasta siriană, în timp ce Siria era lovită de rachete israeliene, a fost doborât de artileria antiaeriană a regimului de la Damasc, a anunţat marţi armata rusă, relatează AFP.

Avionul Il-20 "a fost doborât de un sistem de rachete S-200" al armatei siriene. Toţi cei 15 membri ai echipajului care se aflau la bordul aparatului au fost ucişi, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă ruse.

Armata rusă a acuzat Israelul că este responsabil pentru prăbuşirea avionului său de recunoaştere deasupra Mării Mediterane din cauza loviturilor sale "ostile" asupra Siriei, spunând că "îşi rezervă dreptul de a răspunde".

Potrivit Ministerului rus al Apărării, "piloţii israelieni, care se aflau în apropierea avionului rus, au adus aparatul de zbor rus sub tirurile apărării antiaeriene siriene".

"Considerăm ostile aceste provocări din partea Israelului şi ne rezervăm dreptul de a răspunde în mod adecvat", a avertizat el.

Aproximativ la ora la care a dispărut aeronava (20.00 GMT), oraşul Latakia de pe ţărmul Mediteranei a fost atacat cu rachete, potrivit presei siriene, care preciza că bateriile de artilerie locale au ripostat. În apropierea localităţii se află baza aeriană Hmeymim, sub comandament rusesc, iar avionul se întorcea la această bază, a detaliat Ministerul rus al Apărării.

"Avionul Il-20 a dispărut de pe ecranele radarelor de control al traficului aerian în timpul unui atac desfăşurat de patru avioane israeliene F-16 asupra unor instalaţii siriene din provincia Latakia. În acelaşi timp, sistemele ruseşti de radar pentru controlul aerian au detectat lansarea unor rachete de pe fregata franceză Auvergne, care se afla în regiunea respectivă", a precizat mai înainte ministerul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!