Siria: Cel puțin 45 de morți și 110 răniți într-o triplă explozie în capitala Damasc (nou bilanț)

Siria: Cel puțin 45 de morți și 110 răniți într-o triplă explozie în capitala Damasc (nou bilanț)

Cel puțin 45 de persoane au fost ucise și alte 110 rănite duminică într-o triplă explozie în apropierea sanctuarului șiit Sayeda Zeinab din sudul capitalei Damasc, conform unui nou bilanț furnizat de agenția oficială de presă siriană, transmite AFP. Agenția Sana a raportat inițial 30 morți în cele trei explozii provocate, conform agenției, de o mașină capcană și de doi kamikaze.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), 47 de persoane, printre care numeroși civili, au fost ucise în explozii. Bilanțul ar putea crește, în condițiile în care mulți răniți se află în stare gravă, a precizat OSDO.

'Două explozii (de origine) teroristă — una a unei mașini-capcană, urmată de o alta a unui kamikaze — au avut loc în zona Sayeda Zeinab", a relatat la rândul său postul oficial de televiziune sirian, care a vorbit despre "informații privind morți și răniți", fără a oferi mai multe detalii.

Moscheea Sayeda Zeinab găzduiește mausoleul unuia dintre nepoții profetului Mahomed. Numeroși pelerini șiiți proveniți din Iran, Irak, Golf și Liban merg zilnic în pelerinaj în acest loc.

În februarie 2015, moscheea a fost ținta unui atac sinucigaș soldat cu patru morți și 13 răniți la un punct de control în apropierea sanctuarului. În aceeași lună, o explozie a vizat un autobuz cu pelerini șiiți libanezi care veneau la moschee, provocând moartea a cel puțin nouă persoane. Atacul a fost revendicat de Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...