Siria: SUA denunță "mesajele discordante" ale Rusiei

Siria: SUA denunță "mesajele discordante" ale Rusiei

SUA au denunțat joi "mesajele discordante" ale Rusiei în privința conflictului sirian, Moscova dând pe de o parte asigurări că dorește o soluție diplomatică și continuând, pe de alta, bombardamentele asupra grupurilor de opoziție și a civililor, relatează AFP. După luni de apropiere și de cooperare cu Rusia pentru găsirea unei soluții la criza din Siria, diplomația americană și șeful său, John Kerry, au schimbat abordarea, acuzând armata rusă, aliată celei guvernamentale siriene, că subminează foarte fragilele eforturi de pace.

"Asistăm în mod evident, cel puțin de foarte curând, la mesaje discordante" venite de la Moscova, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.

"Pe de o parte, rușii dau asigurări că vor ca procesul politic să meargă înainte, că vor o încetare a focului și că vor să continue să susțină procesul de la Viena", a spus Kirby, referindu-se la foaia de parcurs adoptată în noiembrie în capitala Austriei și validată la 18 decembrie de către Consiliul de Securitate al ONU.

"Pe de alta, continuăm să vedem, nu mai departe decât ieri, bombardamente asupra unor zone ca Alep care nu vizează DAESH (acronimul arab al grupării Stat Islamic) și care au un efect teribil, intenționat sau nu, asupra civililor", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Ceea ce fac nu corespunde cu ceea ce spun", a mai afirmat Kirby despre acțiunile Moscovei.

El a reamintit că șeful diplomației americane, John Kerry, în vizită la Londra, s-a întreținut telefonic cu omologul său rus Serghei Lavrov pentru a cere stoparea loviturilor aeriene asupra grupurilor de opoziție siriene.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”