Siria susține că atacurile israeliene au provocat întreruperea activității pe două aeroporturi și au ucis un angajat

Siria susține că atacurile israeliene au provocat întreruperea activității pe două aeroporturi și au ucis un angajat

Atacuri israeliene asupra aeroporturilor din Damasc şi Alep din Siria au dus la întreruperea activităţii acestora şi s-au soldat cu uciderea unui angajat, a relatat duminică presa de stat siriană.

Israelul a lansat o nouă serie de atacuri aeriene în Siria FOTO Profimedia

Un angajat a fost ucis la aeroportul din Damasc şi un altul a fost rănit, a transmis agenţia de stat SANA, care a citat o sursă militară.

Potrivit SANA, atacurile cu rachete , produse duminică dimineaţa devreme, au fost simultane şi pistele au fost avariate. Ministerul Transporturilor sirian a declarat că toate cursele care urmau să sosească pe aeroporturile din Damasc (sud-vest) şi Alep (nord-vest) au fost redirecţionate spre Aeroportul Internaţional Latakia (vest).

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat atacurile şi a menţionat că este pentru a treia oară în 10 zile când aeroportul din Alep este lovit de Israel, care nu a comentat aceste relatări.

Însă Israelul a acuzat Iranul că transferă arme grupărilor militante active în Siria prin intermediul curselor aeriene către aceste aeroporturi.

Iranul a fost principalul susţinător al preşedintelui sirian Bashar al-Assad de la începerea revoltei împotriva regimului său, în 2011.

Israelul bombardează constant ţinte din Siria vecină, sfâşiată de război, într-un efort de a împiedica duşmanul său declarat, Iranul, să-şi extindă influenţa în această ţară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”