Siria: UE adaugă şapte miniştri din noul guvern condus de Hussein Arnous pe lista sa neagră

Siria: UE adaugă şapte miniştri din noul guvern condus de Hussein Arnous pe lista sa neagră

Uniunea Europeană a adăugat vineri şapte miniştri din noul guvern format în august pe lista neagră a persoanelor sancţionate pentru "responsabilitatea lor" în represiunea sângeroasă de care se va face vinovat regimul lui Bashar al-Assad, relatează AFP.

Prim-ministrul Hussein Arnous figurează pe această listă din 2014. Din guvernul său fac parte trei femei şi este al cincilea format în Siria de la începutul conflictului intern, în 2011.

Europenii au adăugat pe lista lor neagră numele miniştrilor finanţelor, justiţiei, comerţului, transporturilor, culturii, educaţiei şi resurselor hidraulice. Toţi au interdicţie de intrare în UE şi bunurile lor pe teritoriul comunitar sunt îngheţate.

Pe listă se află acum 280 de nume şi 70 de entităţi.

UE a impus în 2011 "un embargou petrolier, restricţii care afectează anumite investiţii, o îngheţare a bunurilor deţinute de banca centrală siriană în UE şi restricţii care lovesc exporturile de echipamente şi de tehnologii susceptibile să fie utilizate în scopuri de represiune internă, precum şi echipamente şi tehnologii destinate să supravegheze sau să intercepteze comunicaţii pe internet sau comunicaţiile telefonice".

Sancţiunile UE sunt în vigoare din 1 decembrie 2011 şi fac obiectul unei reexaminări anuale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...