Sistemele americane Patriot bat record după record în Ucraina. Au distrus 10 din 10 rachete Kinjal, mult lăudate de Putin că sunt invincibile

Sistemele americane Patriot bat record după record în Ucraina. Au distrus 10 din 10 rachete Kinjal, mult lăudate de Putin că sunt invincibile

Comandantul șef al armatei ucrainene gneralul Valeri Zalujnîi a mulțumit partenerilor occidentali pentru sistemele de apărare antiaeriană furnizate, care au doborât acum un număr record din mult lăudatele rachete hipersonice ale lui Putin, Kinjal, dar a subliniat că Ucraina are nevoie de arme antibalistice mai eficiente, pentru că nu există niciun motiv să creadă că Federația Rusă se va opri, scrie pravda.ua.

Foto Profimedia (arhivă)

„Astăzi, Forțele Aeriene ucrainene au doborât 10 din 10 rachete aerobalistice rusești Kh-47M2 Kinjal folosind sistemul Patriot. Acesta este un record. Dacă rachetele ar fi lovit ținta, consecințele ar fi avut fost catastrofale.

Mulțumim partenerilor pentru sistemul de apărare aeriană. Nu există niciun motiv să credem că inamicul se va opri acolo. De aceea avem nevoie de mai multe sisteme și muniție pentru ei”, a scris generalul de fier al Ucrainei o rețea de socializare.

Rusia a lansat marţi dimineaţă "99 de rachete de diferite tipuri" asupra Ucrainei, dintre care 72 au fost doborâte de apărarea aeriană, a declarat comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, potrivit AFP.

Forţele ucrainene "au distrus 72 de ţinte aeriene", dintre care zece rachete hipersonice Kinjal şi trei rachete de croazieră Kalibre, precum şi 59 de proiectile de croazieră Kh-101, Kh-555 şi Kh-55, a anunţat el pe Telegram.

Cel puţin patru persoane au fost ucise marţi dimineaţă într-un nou bombardament masiv al Rusiei asupra Ucrainei, potrivit autorităţilor ucrainene.

Noile atacuri au fost denunţate de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că este vorba de o campanie "de teroare rusă".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat