Sistemele Patriot donate de americani au trecut la „tocarea” aviației rusești VIDEO

Sistemele Patriot donate de americani au trecut la „tocarea” aviației rusești VIDEO

Fără avioane moderne, Ucraina este nevoită să improvizeze, spun oficiali americani citați de CNN. Concret, trupele ucrainene au folosit în ultimele săptămâni sistemul de apărare aeriană Patriot, fabricat în SUA, pentru a doborî cel puțin un avion de luptă rusesc.

Avioanele rusești sunt vizate de sistemul PATRIOT FOTO Arhivă

Totul în contextul în care avioanele rusești încearcă să lovească ținte netrecând de liniile defensive rusești, făcându-le astfel dificil de vizat de către Ucraina cu sisteme cu rază mai scurtă de acțiune precum NASAM.

Avioanele rusești vizate de Patriot se află de obicei într-o misiune de bombardament asupra țintelor ucrainene, au spus oficialii americani, care au mai precizat că depinde numai de ucraineni când și cum folosesc sistemul Patriot.

Reamintim că două avioane de luptă , Su-34 și un Su-35, și a două elicoptere de transport Mi-8 s-au prăbușit în urmă cu câteva zile în incidente aparent separate în regiunea Briansk. „Avioanele de luptă trebuiau să efectueze un atac cu bombă și rachete în regiunea Cernihiv din Ucraina, iar elicopterele trebuiau să le acopere, inclusiv în cazul în care avioanele Su sunt doborâte și trebuie să recupereze echipajele”, potrivit ziarului rus Kommersant, care a citat surse, a relatat Novaia Gazeta Europe.

image

TASS a relatat că un bombardier Su-34 s-a prăbușit în regiunea rusă Briansk, în apropiere de granița cu Ucraina. Prăbușirea unui elicopter Mi-8 a fost surprinsă într-o înregistrare video. Mash relatează că un obiect asemănător unei rachete poate fi văzut apropiindu-se de elicopter înainte de producerea unei explozii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea