„Site 512”

„Site 512”

Documente guvernamentale din Statele Unite au dezvăluit existența unei baze militare secrete americane în deșertul Negev, în sudul Israelului, la 32 km distanță de Fâșia Gaza, iar valoarea acesteia este de 35,8 milioane de dolari. Potrivit documentelor analizate de site-ul american The Intercept, baza menționată este situată în vârful Muntelui Har Keren și se numește "Site 512", subliniind că Washingtonul lucrează în prezent pentru a-o extinde în liniște.

Site-ul web a relatat că baza arată că prezența americană este deja în vigoare, în ciuda insistențelor președintelui Joe Biden și a administrației sale că nu există planuri de a trimite forțe în Israel în prezent.

Site-ul web a indicat că Departamentul de Apărare al SUA a atribuit un contract de mai multe milioane de dolari pentru construirea bazei, cu două luni înainte de operațiunea "Potopul Al-Aqsa" lansată de Brigăzile Al-Qassam, brațul militar al mișcării Hamas, împotriva Israelului la 7 octombrie.

Site-ul web a explicat că baza este considerată o instalație radar care monitorizează cerul pentru atacuri cu rachete asupra Israelului și își concentrează activitatea pe potențiala amenințare iraniană.

David Fine, profesor de antropologie la Universitatea Americană, citat de The Intercept, a afirmat că se așteaptă ca secretul să fie "o moștenire a perioadei în care administrațiile prezidențiale americane au încercat să ofere un pretext pentru a nu se alătura Israelului în conflictele israeliano-palestiniene și israeliano-arabe".

El a adăugat că anunțul bazelor militare americane în Israel în ultimii ani reflectă probabil renunțarea la această pretenție și dorința de a declara public sprijinul pentru Tel Aviv. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?