Situația la zi/Americanii spun că urmează o pandemie. „Nu este o chestiune de DACĂ. Este o chestiune de CÂND și CÂȚI oameni vor fi infectați”

Situația la zi/Americanii spun că urmează o pandemie. „Nu este o chestiune de DACĂ. Este o chestiune de CÂND și CÂȚI oameni vor fi infectați”

China și Coreea de Sud au raportat miercuri 500 de cazuri noi de coronavirus, inclusiv un prima caz de soldat american infectat, în condițiile în care Statele Unite avertizează că o pandemie este inevitabilă, iar epidemia din Italia se răspândește în mai multe țări europene, transmite Reuters.
Înrăutățirea situației nu numai în China și Coreea de Sud, ci și în Iran și Italia, majorează riscul unei pandemii, lucru reflectat și de bursele americane și asiatice. În ultimele patru sesiuni de tranzacționare, aproximativ 3.000 de miliarde de dolari au fost șterse din valoarea companiilor din MSCI World, un indice bursier ce include 1.644 de firme la nivel global.

Dr. Anne Schuchat, director adjunct al Centrului pentru Prevenirea și Controlul bolilor din SUA a declarat că, deși riscul pe termen scurt este redus în SUA, actuala situație globală sugerează că o pandemie este probabilă.

”Nu este o chestiune de 'dacă'. Este o chestiune de 'când' și 'câți' oameni vor fi infectați, a declarat Schuchat.

Până acum, virusul a infectat aproximativ 80.000 de oameni și a ucis peste 2.700, vasta lor majoritate în China. Beijingul a anunțat că în țară au fost raportate 406 noi infecții, față de 508 în ziua anterioară, bilanțul total ajungând la 78.064. În ultimele 24 de ore în chia au murit 52 de persoane.

Coreea de Sud, țara care are cele mai multe cazuri în afară de China, a confirmat 169 de noi infecții, inclusiv un soldat american. Autoritățile pregătesc un plan de testare a peste 200.000 de persoane care au legătură cu biserica de unde a plecat epidemia din țară.

Dintre noile cazuri, 134 sunt din orașul Daeg, locul unde virusul s-a transmis în rândul credincioșilor de la Biserica lui Iisus din Shincheonji. Armata SUA a raportat primul său caz de coronavirus, un soldat de 23 de ani de la Camp Caroll, o bază afaltă la 20 km de Daegu.

Altă țară asiatică, Japonia, a anunțat alte 164 de cazuri și a pus în carantină 691 de persoane pe o navă de croazieră ancorată la sud de Tokyo.

Numărul total al deceselor din Iran a crescut marți la 16, cel mai grav bilanț din afara Chinei. Ministrul adjunct al sănătății și un parlamentar sunt printre cei infectați.

Kuweit a anunțat două noi cazuri, fiind vorba de persoane întoarse din Iran. Numărul total de pacienți din țară este de 11.

În afara Chinei au fost înregistrate peste 35 de decese, inclusiv 11 în Italia, potrivit calculelor Reuters.

În Europa, a fost pus în carantină încă hotel, iar mai mulți italieni sau cetățeni care au vizitat recent Italia au fost testați pozitiv în câteva țări, printre care Algeria, Austria, Croația, Spania și elveția.
Austria a pus în carantină un hotel cu 108 camere din Innsbruck după ce un recepționer a fost testat poztiv pentru virusul care s-a răspândit deja în circa 30 de țări.
Italia a a ajuns în linia întâi a luptei contra epidemiei, cu 280 de cazuri și 10 decese, cele ma multe în Lombardia și Veneto.
INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
---
Două cazuri noi în Franța
Este vorba de „o tânără chineză venită din China pe 7 februarie, care este internată la Paris pentru supraveghere şi care merge foarte bine”, a precizat profesorul Jérŕ´me Salomon, directorul general din Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Tânăra a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a precizat el.

Al 14-lea caz este „al unui francez care s-a întors din Lombardia (Italia) şi care este în prezent spitalizat în Auvergne-Rhône-Alpes” într-o regiune la graniţa cu Italia, a adăugat profesorul Salomon.

Aceste anunţuri cresc la 14 numărul total de cazuri înregistrate în Franţa de la începutul crizei provocate de noul coronavirus.

Primul caz confirmat în landul Baden-Wuerttemberg (sudul Germaniei)
Autorităţile germane au confirmat marţi seara primul caz de coronavirus în landul Baden-Wuerttemberg, sudul Germaniei, după ce un un bărbat în vârstă de 25 de ani care a fost recent la Milano a fost testat pozitiv.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii din land a anunţat că bărbatul, care probabil s-a infectat în timpul unei vizite în Italia, au contactat autorităţile germane după ce a avut simptome asemănătoare gripei.

El urmează să fie adus în cursul serii la un spital, unde va fi izolat şi tratat, a adăugat ministerul.

„Persoanele care au venit în contact cu pacientul vor fi izolate la domiciliu şi starea lor de sănătate va fi verificată în fiecare zi. Imediat ce o persoană cu care a avut contact prezintă simptome, aceasta va fi izolată în spital”, a adăugat sursa citată.

În Germania au fost confirmate 17 cazuri cu noul virus până acum.

Algeria confirmă primul caz de coronavirus
Totodată, Algeria a confirmat primul caz de coronavirus, cel al unui cetăţean italian care a ajuns în ţară pe 17 februarie, a transmis televiziunea de stat.

Bărbatul fost plasat în carantină, a anunţat televiziunea de stat, care a citat Ministerul Sănătăţii din Algeria.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu