Situație dezastruoasă la CFR Cluj. Nelu Varga și-a amanetat 10 apartamente ca să plătească licența UEFA!

Situație dezastruoasă la CFR Cluj. Nelu Varga și-a amanetat 10 apartamente ca să plătească licența UEFA!

Chiar dacă în ultimii ani a câștigat campionatul și a participat constant în cupele europene, CFR Cluj are mari probleme cu banii. Pentru a obține banii pentru licența UEFA, patronul Nelu Varga s-ar fi împrumutat de bani și ar fi garantat sumele cu propriile apartamente.

Nelu Varga se chinuie să facă rost de bani pentru CFR Cluj. Captură TV

Conducerea s-a chinuit să obțină licența care îi dă dreptul să participe în competițiile europene, finanțatorul Nelu Varga împrumutându-se pe unde a putut. Chiar și la antrenorul Dan Petrescu, care a contribuit cu 300.000 de euro, scrie gsp.ro.

Surse apropiate de proprietarul CFR-ului au dezvăluit că patronul clujenilor a mai împrumutat 1,5 milioane de euro de la un prieten din Cluj, căruia i-a garantat suma cu zece apartamente dintr-un bloc aflat în curs de construire.

Clubul a raportat la sfârșitul anului trecut o datorie de 30 de milioane de euro, iar o mare parte din debit rezultă din credite pe care Varga le-a oferit echipei. În ultima vreme, campioana a încercat să echilibreze balanța financiară, tăind din costuri și renunțând la jucătorii cu cele mai mari salarii. Numai că doar rezilierea acelor contracte a dus la achitarea unor despăgubiri și mai mari.

Cu autocarul la Constanța

La nivel de cheltuieli, CFR a renunțat la charterul cu care își ducea jucătorii la meciuri. De exemplu, la Constanța s-a mers cu autocarul! „Am avut mult stres la meciul cu Farul, drumul de la Constanța a fost lung. Ieri am venit de la Cluj (n.r. – pentru jocul din Cupă cu Sepsi), alte 5 ore cu autocarul", a declarat Dan Petrescu după partida din Cupa României.

În acest moment greu, CFR ar putea pierde calificarea în cupele europene, acolo de unde ar putea veni sume consistente. „E o perioadă grea. Riscăm să nu fim în Europa, ăsta este riscul, asta e realitatea. Dacă termini pe locul al patrulea ești pa! Iar la cum arată lotul meu acum, nu mi se pare că am putea termina pe un loc dintre primele patru", a spus îngândurat Dan Petrescu.

La acest moment, CFR Cluj e pe poziția a doua în clasamentul din Superliga, la patru puncte în spatele Farului și la doar un punct în fața celor de la FCSB. Pe 4 e CSU Craiova, la trei lungimi în spatele ardelenilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…