Situație EXPLOZIVĂ în PSD! Mai mulți lideri locali REFUZĂ să trimită oameni la MITING! Tăriceanu NU e de acord!

Situație EXPLOZIVĂ în PSD! Mai mulți lideri locali REFUZĂ să trimită oameni la MITING! Tăriceanu NU e de acord!

Mai multi lideri locali refuza sa trimita oameni in Capitala la mitingul de protest impotriva “statului paralel si ilegitim” si impotriva “abuzurilor”, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD. Potrivit acestora, nici premierul Mihai Tudose nu sustine ideea unui miting organizat de partid. Liderii consultati de  HotNews.ro sustin ca un astfel de miting ar fi o greseala, deoarece ar fi perceput ca o manifestare impotriva justitiei.

“Nu voi trimite nici un om la Bucuresti. Lupta impotriva abuzurilor trebuie sa aiba loc in Parlament, unde se fac legile, se dezbat cu societatea civila, cu asociatiile profesionale etc. Ce va transmite PSD cu acest miting, ca lupta impotriva justitiei?”, a declarat pentru HotNews.ro unul din liderii locali ai partidului. Potrivit acestuia, sunt mai multe organizatii care nu sustin ideea unui miting la Bucuresti, pe motiv ca o astfel de decizie trebuie luata intr-o sedinta de Comitet Exectutiv.

 Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, susține că nu a participat la ședința în care s-au luat aceste decizii și, pe cale de consecință, nu știe dacă va organiza un miting în organizația sa ori nu. În februarie, organizația PSD Dâmbovița a fost singura care a organizat un miting de amploare, ca răspuns la protestele împotriva OUG 13.

”Eu n-am fost aseară la nicio discuție în sediul central al partidului și nu știu ce decizie s-a luat. Când mă lămuresc o să vă spun dacă se va organiza sau nu (...) Dacă sunt convocat, sigur că particip la o astfel de discuție.

Eu am făcut mitinguri când nu făcea nimeni. Problema e că nu știu ce s-a discutat aseară”, a declat Adrian Țuțuianu.

Întrebat dacă va organiza miting împotriva ”Statului paralel”, Țuțuianu a spus că ar organiza un miting doar pentru apărarea libertăților fundamentale ale omului.

”Sunt de acord cu un miting care trebuie să țintească drepturile și libertățile fundamentale, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, a spus Țuțuianu.

Tăriceanu: Eu cred că nu e nevoie de mitinguri de susținere

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu este pe aceeași lungime de undă cu social-democratul Liviu Dragnea, colegul său de coaliție. El a declarat, luni, că în opinia sa nu este nevoie de un miting de susținere a PSD, menit a fi o replică la protestele #Rezist.

 

Întrebat despre intenția colegilor de coaliție de a organiza mitinguri de susținere a puterii, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că nu știe cine organizează aceste mitinguri, nu a fost informat, dar „lumea e liberă să protesteze, cum se întâmplă de atâta vreme”. 

Tăriceanu a constatat că există „o anumită tendință de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament în stradă. Eu cred că nu e nevoie de mitinguri de susținere...nu știu”, a adăugat președintele Senatului. „O  să avem o ședință de coaliție și voi afla mai multe și atunci o să pot să fac și comentarii”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu. 

Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat duminica, ca s-a stabilit, in cadrul sedintei cu liderii locali ai partidului, organizarea unui miting de protest impotriva statului paralel si ilegitim si a abuzurilor. Protestele ar urma sa aiba loc in Bucuresti si in tara la aceeasi ora.

"Va fi un miting impotriva statului paralel si ilegitim, impotriva abuzurilor, impotriva ascultarii telefoanelor, a incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, a celor care (...) incalca Constitutia. Este un miting care arata adevarata majoritate din Romania. Cu acest mesaj au venit presedintii din judete", a declarat Stefanescu, potrivit Agerpres.

PSD ar urma sa decida luni, intr-o noua sedinta, daca protestul va fi organizat sambata sau duminica in Bucursti in toate judetele tarii.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...