SJA Neamţ: Echipajul care a transportat pacientul din Spitalul Roman, neinformat de preluarea degetului amputat

SJA Neamţ: Echipajul care a transportat pacientul din Spitalul Roman, neinformat de preluarea degetului amputat

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ afirmă, joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că echipajul ambulanţei care a preluat pacientul de la Centrul de Primiri Urgenţe Roman nu a fost înştiinţat la acel moment şi despre existenţa şi necesitatea preluării degetului amputat.

Managerul SJA Neamţ, dr. Dorice Albu, a declarat că acest aspect nu se regăseşte nici în foile medicale de predare a a pacientului, iar doctorul de la CPU Roman nu era prezent în momentul în care pacientul a fost preluat, pentru transferul la Iaşi, de echipajul de pe ambulanţă.

"Echipajul ambulanţei care a preluat pacientul pentru transfer către Spitalul Iaşi, echipaj distinct faţă de cel care a intervenit pentru preluarea aceluiaşi pacient de la domiciliu şi predat la CPU - SMU Roman, nu a fost informat în nici un fel la momentul preluării pacientului C.P. despre existenţa şi necesitatea preluării degetului secţionat, acest aspect nefiind consemnat nici în documentele operative de solicitare/predare ale Spitalului Municipal Roman, esenţială fiind şi lipsa medicului solicitant la momentul predării-preluării pacientului de la SMU Roman", a declarat managerul SJA Neamţ.

Dr. Dorice Albu a adăugat că urmează să fie demarată o analiză administrativă punctuală în urma căreia se vor stabili aspectele relevante privind conformitatea intervenţiei.

Un pacient în vârstă de 54 ani a fost transferat, luni, cu o ambulanţă, de la Spital Municipal Roman la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi fără degetul amputat într-un accident de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Andreea Trifan, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-a pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află în acel recipient, dar aceasta a omis să îl ia.

"Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8.25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastica. La 9.10 s-a primit avizul de transfer. La 9.15, 9.30, 9.45, medicul urgentist romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 9.50 pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, aceasta a omis să îl preia", a declarat Andreea Trifan.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman a mai spus că la circa 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la Spitalul municipal Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat.

Astfel, o a doua ambulanţă a preluat recipientul cu degetul amputat şi l-a predat, pe traseu, ambulanţei care transporta pacientul.

Medicii de la la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi nu i-au putut replanta bărbatului degetul amputat. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor