Slovacia: Autorităţile anunţă că au arestat, cu sprijin internaţional, un extremist de dreapta periculos

Slovacia: Autorităţile anunţă că au arestat, cu sprijin internaţional, un extremist de dreapta periculos

Agenţia slovacă de combatere a terorismului şi criminalităţii (NAKA) a arestat, în urma cooperării cu forţe de securitate internaţionale, un extremist de dreapta periculos în vârstă de 22 ani, informează vineri agenţia slovacă TASR.

'El este suspectat că a incitat public la răsturnarea sistemului politic democratic prin subversiune şi sabotaj, precum şi prin acte de terorism', a indicat poliţia, precizând că suspectul simpatiza cu terorişti 'albi'.

Bărbatul, care purta numele de 'Slovakbro' în mediul online de extremă dreaptă, posta instrucţiuni şi diagrame pentru fabricarea artizanală de arme reci, arme de foc automate, explozivi şi mine, precum şi instrucţiuni pentru atacuri de sabotaj.

De asemenea, el este suspectat de comiterea unui număr de delicte extremiste şi de simpatizare cu extrema dreaptă neo-nazistă.

În urma percheziţiei domiciliare, NAKA a confiscat mai multe probe ce vor fi supuse examinării experţilor.

Poliţia slovacă a reuşit arestarea extremistului cu ajutorul omologilor cehi, al serviciului slovac de contrainformaţii militare, al Europol, Eurojust şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI) al SUA.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria