Slovacia: Premierul Igor Matovic, pregătit să demisioneze pentru a soluţiona criza din coaliţia guvernamentală

Slovacia: Premierul Igor Matovic, pregătit să demisioneze pentru a soluţiona criza din coaliţia guvernamentală

Premierul slovac Igor Matovic s-a declarat duminică pregătit să demisioneze, pentru a pune capăt crizei din interiorul coaliţiei guvernamentale, dacă partenerii de coaliţie acceptă unele condiţii, printre care un post ministerial pentru el însuşi, relatează Reuters.

Coaliţia guvernamentală de la Bratislava, formată din patru partide, a avut de suferit în special de pe urma manierei lui Matovic de a gestiona unele dosare. Anterior în această lună, şeful executivului slovac a dispus achiziţionarea vaccinului rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 fără a se consulta cu partenerii săi din coaliţia guvernamentală.

Potrivit TASR, un sondaj de opinie realizat de agenţia Median SK arată că 83% dintre slovaci sunt nemulţumiţi de guvernul Matovic, în timp ce 82% susţin demisia acestuia. Ancheta sociologică a fost realizată pe un eşantion de 1.003 persoane cu drept de vot, între 12 şi 18 martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...