Slovacia: Suspecţii reţinuţi după asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak au fost eliberaţi

Slovacia: Suspecţii reţinuţi după asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak au fost eliberaţi

Autorităţile slovace au eliberat din arest cei şapte suspecţi - toţi italieni - reţinuţi în urma asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak, a anunţat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de agenţiile AFP şi Reuters.

Cei şapte suspecţi au fost reţinuţi joi, cadrul investigaţiei deschise după ce jurnalistul Jan Kuciak şi iubita sa au fost împuşcaţi în locuinţa lor, asasinat comis aparent weekendul trecut.

'Pe durata legală (a ordonanţei) de reţinere - 48 de ore - poliţia a căutat şi verificat elemente necesare inculpării. Odată trecute cele 48 de ore, persoanele au fost eliberate din detenţie', a explicat purtătoarea de cuvânt.

Jan Kuciak este primul ziarist care a fost asasinat până în prezent în Slovacia. Anchetele sale jurnalistice se axau pe legăturile obscure dintre oamenii de afaceri şi politicieni, printre investigaţiile sale mai recente fiind şi afacerile derulate în Slovacia de italieni care ar avea legături cu mafia, toţi cei reţinuţi în urma asasinatului fiind de altfel cetăţeni italieni.

Conform presei slovace, Jan Kuciak îl bănuia în special pe Antonino Vadala (aflat printre cei şapte reţinuţi) şi pe mai mulţi membri ai familiei acestuia de legături cu mafia 'Ndrangheta.

Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, lucra pentru website-ul slovac aktuality.sk. Funeraliile sale au loc sâmbătă în satul Stiavnik, aproape de frontiera cehă. Iubita sa, Martina Kusnirova, a fost înmormântată vineri, îmbrăcată în rochie de mireasă.

Asasinatul a relansat dezbaterea despre libertatea presei şi corupţie în Europa. Vineri seara în mai multe oraşe slovace zeci de mii de persoane au participat la manifestaţii anticorupţie, dintre care circa 25.000 la Bratislava.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele imagini de la arestarea asasinilor plătiți de Rusia pentru a-i ucide pe ministrul ucrainean al Apărării şi pe generalul Kirilo Budanov, …

2 „Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

3 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

4 ULTIMA ORĂ Rușii au încercat să-l asasineze pe generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare de la Kiev

5 Foarte interesante amănunte!