Slovacia: Toate sistemele defensive sunt în alertă după atacul rus cu rachetă în Transcarpatia ucraineană

Slovacia: Toate sistemele defensive sunt în alertă după atacul rus cu rachetă în Transcarpatia ucraineană

Atacul rus cu rachetă petrecut marţi în regiunea Transcarpatia din vestul Ucrainei a fost detectat de radarul slovac, iar toate sistemele defensive slovace sunt în alertă pentru a asigura securitatea ţării, a declarat ministrul apărării Jaroslav Nad (formaţiunea OLaNO) înaintea şedinţei de guvern de miercuri, transmite agenţia slovacă TASR.

Ministrul şi-a exprimat preocupările în legătură cu acest atac, având în vedere că el a avut loc la aproximativ 100 km de graniţa slovaco-ucraineană.

În acest context, Jaroslav Nad l-a avertizat pe preşedintele Vladimir Putin că, dacă Rusia va lovi teritoriul slovac, aceasta va activa automat Articolul 5 al Tratatului Atlanticului de Nord.

Conform ministrului, obiectivul bombardamentului a fost distrugerea unei linii feroviare, însă el nu a fost atins pe deplin. 'Am spus de mai multe ori că există informaţii potrivit cărora Putin va face tot ce poate pentru a ''denazifica'' gări şi aeroporturi din apropierea graniţei (slovace)', a adăugat Nad.

În urma atacului, ministrul de interne Roman Mikulec (OLaNO) a convocat în cursul nopţii de marţi spre miercuri o reuniune a managementului strategic pentru criza din Ucraina.

Secretarul de stat Vendelin Leitner a relatat că au fost luate măsuri, au fost verificate planurile pentru gestionarea situaţiei şi a fost activat un corp de poliţie pe lângă poliţia de frontieră. 'Am făcut pregătiri pentru a gestiona şi a calma situaţia în Slovacia', a subliniat el.

Atacul de marţi din oblastul Transcarpatia a fost primul al Rusiei în regiune de la debutul războiului în Ucraina. Racheta a lovit o facilitate nespecificată din aşezarea Voloveţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”