Slovenia a suspendat Tratatul Schengen și a reintrodus controalele la frontiera cu Ungaria

Slovenia a suspendat Tratatul Schengen și a reintrodus controalele la frontiera cu Ungaria

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a reacţionat joi la informaţii din presă conform cărora Slovenia suspendă Tratatul Schengen şi reintroduce controalele la frontiera terestră cu Ungaria.

Slovenia a reintrodus controalele la frontiera cu Ungaria FOTO Shutterstock

Ministerul de externe al României informase deja că Slovenia a reinstituit controalele la frontiera terestră cu Italia, începând cu data de 21 octombrie, pentru o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea prelungirii.

Szijjarto a comentat pe Facebook că, deşi politicienii europeni liberali „au negat multă vreme ameninţarea importantă a migraţiei ilegale " în Europa, în prezent este clar că Bruxellesul a subestimat pericolul.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a afirmat că apariţia unor societăţi paralele şi atacurile teroriste recente ameninţă securitatea fizică a europenilor şi vor afecta de asemenea economia, deoarece controalele la frontierele interne din spaţiul Schengen vor încetini comerţul şi activitatea companiilor cu activităţi transfrontaliere.

Szijjarto a adăugat că aceste controlare vor da „încă o lovitură" competitivităţii Europei, care - după aprecierea sa - se deteriorează deja „pe zi ce trece".

El a conchis că „este timpul pentru schimbare": „Dacă Bruxellesul nu schimbă politica de migraţie, ne putem trezi cu uşurinţă înapoi în epoca apusă a unei Europe separate de graniţe ".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...