Slovenia a trimis 20 de vehicule blindate în Ucraina. Ministrul Apărării nu a comentat informația

Slovenia a trimis 20 de vehicule blindate în Ucraina. Ministrul Apărării nu a comentat informația

Guvernul sloven a trimis în Ucraina 20 de vehicule blindate pe roţi de tip Valuk, într-o operaţiune secretă, relatează miercuri cotidianul sloven 24ur, citat de agenţia EFE, anunță Agerpres.

Soldații ucraineni primesc blindate din Slovenia FOTO Profimedia

Este vorba de o versiune slovenă a vehiculului blindat Pandur, fabricat sub licenţa companiei austriece Steyr Daimler, înzestrat cu lansatoare automate de grenade de 40 mm sau mitraliere de 12,7 mm şi potrivit pentru transportul infanteriei.

Cele 20 de vehicule au fost mai întâi transportate cu avionul în Polonia sau Slovacia, cu destinaţia Ucraina, pentru ca aceasta să le poată folosi în următoarea sa ofensivă, a indicat ziarul, precizând că ministerul sloven al Apărării nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceste informaţii, ci s-a limitat să comenteze că deciziile pe astfel de teme nu sunt publice.

De la începutul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei în februarie 2022, Slovenia a trimis către ţara atacată, între alte arme, un număr de 28 tancuri M55S, 35 vehicule blindate cu şenile M80A, 16 obuziere M2A1 şi 20 vehicule HMMWV (Humvee), aminteşte ziarul.

Pentagonul confirmă că a livrat Ucrainei o parte din blindatele Bradley promise în ianuarie

O parte din vehiculele de luptă de tip Bradley promise de Statele Unite se află deja în Ucraina și participă la contracararea agresiunii militare rusești, a confirmat Pentagonul, potrivit Ukrainska Pravda.

Potrivit sursei citate, informația cu privire la prezența unor vehicule blindate M2 Bradley în Ucraina a fost confirmată pentru portalul The War Zone de către purtărorul de cuvânt al Pentagonului, Charlie Dietz.

„Da, putem confirma că unele dintre Bradley-urile (promise în ianuarie, n. red.) au sosit” deja în Ucraina, a declarat Dietz.

Este vorba de prima confirmare oficială de la Pentagon despre livrarea unor vehicule Bradley Ucrainei. Această confirmare survine după apariția mai multor fotografii pe rețelele de socializare care indică folosirea unor astfel de vehicule de luptă în respingerea agresiunii militare lansate oficial de Vladimir Putin în data de 24 februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro