Sluga PSD Gârbovan, atacuri demente la președinte, la Antena 3! Fraților, ce judecătoare mai este asta?

Sluga PSD Gârbovan, atacuri demente la președinte, la Antena 3! Fraților, ce judecătoare mai este asta?

Sluga PSD Gârbovan, atacuri demente la președinte, la Antena 3! Fraților, ce judecătoare mai este asta? Atacurile ei au fost în linie cu cele proferate de șefa PSD, Viorica Dăncilă!

„Președintele s-a comportat ca un șef al procurorilor, iar procurorul șef al DIICOT s-a comportat ca un subordonat al acestuia. Lucrul este grav din mai multe perspective. DIICOT este singura structură la vârf de Parchet care avea un procuror-șef numit. Ceilalți sunt numiți prin delegație, ceea ce înseamnă instabilitate. Este un precedent extrem de periculos. Președintele l-a criticat pentru un caz concret, ceea ce înseamnă că, pe viitor, când mai sunt cazuri de impact mediatic, cu avantaje politicianiste, se va acționa la fel.
 
Președintele Iohannis spunea, acum un an, că va face tot ce va putea ca să apere independența justiției. Ei, o apără prin ingerințe.

Ministrul Justiției trebuia să înceapă procedura de revocare, așa e calea corectă, dacă tot se voia. S-a transformat președintele într-un fel de procuror șef, șef al procurorilor. ”Eu te-am numit, eu te demit!”, ceea ce nu e așa. Dacă sunt greșeli, sunt mijloace procedurale: Inspecția Judiciară, SIIJ, anchetă a Parchetului General. Unde este independența procurorilor, pentru care s-au semnat petiții, s-au făcut proteste, a făcut și președintele conferință de presă.”, a spus sluga PSD Dana Gârbovan la Antena 3.

Apoi, sluga i-a „explicat” președintelui  ce înseamnă DE ÎNDATĂ, din motivările CCR: „El trebuia să motiveze imediat, ceea ce nu s-a întâmplat”

„Este atributul constituțional al președintelui să respingă o propunere. Dar, trebuie să o motiveze. Iar, CCR a constatat că a fost un conflict constituțional că nu a motivat refuzul. El trebuia să motiveze de îndată, adică imediat, ceea ce nu s-a întâmplat. De îndată înseamnă imediat, în momentul în care o hotărâre judecătoarească este executorie de îndată, asta înseamnă în momentul în care ea este publicată, pronunțată în ședință publică poți să te duci să iei minuta și să o execuți. Deciziile CCR sunt, de regulă, obligatorii din momentul publicării în Monitorul Oficial.

Nu am avut discuții cu președintele. Eu am anunțat public ce vreau să fac la Ministerul Justiției. Cu Viorica Dăncilă am avut o întrevedere la Guvern, unde am pus problema independenței de mandat.

Eu am avut în considerare această posibilitate a lui Klaus Iohannis de a mă respinge. Am văzut toate atacurile și fake news-urile. ”, a mai spus sluga PSD.

Numirea Laurei Codruța Kovesi: politică. Scârba a făcut aluzie și la dosarele inventate de SS fostei șefe a DNA

Sluga PSD a mai spus, la Antena 3, că Laura Codruța Kovesi a ajuns în funcția europeană printr-o numire politică, explicând afirmațiile.

„Am observat că prezumția de nevinovăție a dobândit brusc noi valențe, care sunt importante și mi-aș dori să fie respectate pentru toți cetățenii acestei țări. în mod evident a fost o numire politică și ar fi o ipocrizie să spunem că nu a fost așa, în contextul în care cel puțin o serie de oameni politici și-a asumat o bună parte din meritele numirii doamnei procuror Kovesi. Deci a fost o numire care a avut o componentă politică de lobby, de înțelegere între partidele politice la nivel european. Nu a existat o competiție reală. Candidatul francez a explicat că nu se retrage din cursă pentru că ar fi însemnat reluarea procedurii, a rămas formal în această competiție. E șocant să vezi când aplică cei din Europa aceste criterii.”, a spus Dana Gârbovan.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...