Slugile unui maimuțoi? Pintea a anunțat că îi va da lui Cumpănașu raportul controlului la INML, efectuat la cererea lui!

Slugile unui maimuțoi? Pintea a anunțat că îi va da lui Cumpănașu raportul controlului la INML, efectuat la cererea lui!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că raportul Corpului de control referitor la Institutul de Medicină Legală (INML) a fost terminat în cursul nopţii de miercuri şi că, cel târziu vineri, va fi transmis persoanei care l-a cerut, adică lui Alexandru Cumpănașu.

Este pentru prima oară în istoria recentă când un minister acționează la ordinul unei persoane fizice care nu are în atribuții comanda unor asemenea acțiuni.

Mai mult, Pintea a anunțat că nu ministerul, ci beneficiarul ALexandru Cumpănașu va decide dacă va face sau nu public raportul.

„Eu am primit azi-noapte raportul (miercuri – n.r.), este gata. Trebuie să parcurgă nişte paşi legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză, vom transmite raportul celui care l-a cerut şi care va decide dacă va publica parte din el sau nu – mâine cel târziu, pentru că azi-noapte raportul a fost gata”, a spus Pintea, potrivit Agerpres.

Reamintim că Sorina Pintea a trimis miercuri Corpul de control la INML pentru a face verificări privind aspecte administrative, la doar o zi după ce Alexandru Cumpănașu i-a cerut public ministrului să verifice instituția.

Nu e clar nici acum care sunt eventualele probleme de la INML care au determinat-o pe Pintea să declanșeze un control, mai ales că nu a existat vreo plângere oficială de la alte instituții ale statului implicate în rezolvarea cazului de la Caracal.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban