Smaranda Vornicu: Există un mare interes pentru 'Cerbul de Aur'; unele seri sunt sold-out

Smaranda Vornicu: Există un mare interes pentru 'Cerbul de Aur'; unele seri sunt sold-out

Directorul Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur" 2018, Smaranda Vornicu, a declarat, marţi, că există un mare interes din partea publicului pentru acest eveniment, care se va desfăşura la Braşov în perioada 29 august -1 septembrie, dovadă fiind faptul că biletele pentru unele seri au fost vândute în totalitate.

Smaranda Vornicu a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost puse în vânzare aproape 5.500 de locuri pe scaune şi în gradene, iar acestea au fost achiziţionate "într-un ritm surprinzător" şi pentru organizatori, multe dintre bilete fiind cumpărate de turiştii aflaţi în vizită la Braşov.

"Sunt seri sold-out şi seri care se apropie de această situaţie (...) Seara de 31 august a fost cea mai solicitată", a spus ea.

Organizatorii festivalului au precizat că toţi spectatorii, indiferent de zona în care se vor afla, vor avea vizibilitate foarte bună asupra scenei şi vor putea urmări evoluţia artiştilor şi pe câteva ecrane mari amplasate în zonă.

Accesul publicului la spectacolele din Piaţa Sfatului, unde va avea loc festivalul, va fi permis în fiecare seară începând cu ora 18,45 şi se va face prin patru puncte aflate pe străzile Mureşenilor şi Hirscher, unde vor exista 14 porţi de intrare.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că a luat în calcul posibilitatea ca mijloacele de transport în comun să-şi prelungească programul în perioada festivalului şi a făcut un apel către cetăţeni să renunţe pe cât posibil la deplasările cu maşinile personale şi să recurgă la autobuze, pentru a evita aglomerarea zonei centrale a oraşului.

Pe toată durata festivalului, în zonă vor fi mobilizaţi 40 de angajaţi ai Poliţiei Rutiere, 40 de jandarmi, 30 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu mijloacele de intervenţie necesare, precum şi 3 medici de la Spitalul Judeţean Braşov.

Festivalul Internaţional ''Cerbul de Aur'', care se reia după o întrerupere de 9 ani, va începe pe 29 august cu o gală aniversară românească, la care vor participa premianţii şi trupele de la ediţiile anterioare ale evenimentului. Show-ul va fi completat cu imagini din arhiva TVR de la ediţiile precedente ale manifestării.

Următoarele două seri vor fi dedicate concursului propriu-zis, ordinea de intrare pe scenă a celor 18 concurenţi fiind stabilită prin tragere la sorţi - Kelly Joyce (Franţa), Antonia Gigovska (Macedonia), Karl William Lund (Marea Britanie), Amaliya Margaryan (Armenia), Ovidiu Anton (România), Tiziana Camelin (Italia), John Karayiannis (Cipru), Inis Neziri (Albania), Basti (San Marino), Olivier Kaye (Belgia), Omer Netzer (Israel), Lidia Isac (Republica Moldova), Jorge Gonzalez (Spania), Damiano Borgi (Italia), Ryan O'Shaughnessy (Irlanda), Dora Gaitanovici (România), Dinaya (Kazakhstan) şi Raluca Blejuşcă (România).

Cea de-a patra seară va fi cea de gală, în care vor fi premiaţi câştigătorii ediţiei 2018 a Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur". Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului, în valoare de 25.000 de euro, şi cele trei premii de pe podium, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga alte premii speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, Premiul Braşovului, Premiul Publicului, Premiul Presei Festivalului, Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Manifestarea se va încheia pe 2 august cu Gala Centenară, în cadrul căreia vor fi prezentate muzică folclorică tradiţională, precum şi prelucrări ale acestui gen muzical.

Festivalul "Cerbul de Aur" va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD, în perioada 29 august - 2 septembrie, de la ora 20,30.

Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România.

De-a lungul anilor, pe scena festivalului au susţinut recitaluri vedete precum Diana Ross, Amalia Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, The Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi alţii, au precizat organizatorii. AGERPRES/(A - autor: Oana Mălina Negrea, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina