Snowden îi cere lui Obama să îl amnistieze înainte să-și încheie mandatul de președinte

Fostul colaborator al NSA, Edward Snowden, i-a cerut președintelui american Barack Obama să îl amnistieze înainte de a-și încheia mandatul în ianuarie 2017, afirmând că SUA au beneficiat de pe urma dezvăluirilor sale, relatează AFP.

'Da, există legi care spun anumite lucruri, însă poate de aceea există dreptul de amnistiere — pentru excepții, pentru lucruri care par ilegale, însă dacă sunt privite din punct de vedere moral, etic, și dacă ne uităm la rezultate, atunci ele par necesare, vitale', a declarat Edward Snowden, într-un interviu acordat marți cotidianului britanic The Guardian.

'Cred că dacă oamenii se uită la beneficii, este clar că, începând din 2013, legile țării noastre s-au schimbat. Congresul, tribunalele și președintele, toată lumea și-a schimbat politica după aceste dezvăluiri. În același timp, nu a existat niciodată vreo dovadă publică că cineva a avut de suferit', a adăugat fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate (NSA).

În luna iulie, Casa Albă a respins o petiție lansată de susținătorii lui Snowden pentru o aministie prezidențială a fostului consultant NSA, care a dezvăluit în 2013 amploarea rețelei de spionaj electronic din SUA.

Edward Snowden 'ar trebui să se întoarcă în Statele Unite pentru a fi judecat și nu ar trebui să se ascundă în spatele unui regim autoritar. Deocamdată, el fuge de consecințele acțiunilor sale', a declarat Lisa Monaco, consilieră a președintelui Barack Obama în materie de securitate internă și luptă împotriva terorismului.

Inculpat pentru spionaj în Statele Unite, informaticianul, care s-a refugiat în Rusia, riscă până la 30 de ani de închisoare în țara sa natală.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou