Soarta lui Valentin Mihăilă, decisă de UEFA. Ce suspendare a primit „tricolorul"

Soarta lui Valentin Mihăilă, decisă de UEFA. Ce suspendare a primit „tricolorul"

Valentin Mihăilă, 23 de ani, a scăpat cu o singură partidă de suspendare după eliminarea directă de la 2-1 cu Israel, pe 18 noiembrie, conform GSP.ro

Valentin Mihăilă. Foto: Arhiva Adevărul

Cum și-a ispășit pedeapsa împotriva Elveției, atacantul va putea juca încă din startul Euro 2024, pe 17 iunie, cu învingătoarea barajului B.

O veste bună primită astăzi de selecționerul Edward Iordănescu . Existau motive de îngrijorare că Valentin Mihăilă ar putea primi două meciuri de suspendare pentru cartonașul roșu primit contra Israelului. Dar Comisia de Control, Etică și Disciplină UEFA l-a exclus astăzi o singură partidă!

La mijlocul terenului, într-o poziție deloc periculoasă pentru noi, Mihăilă a declanșat tacklingul asupra lui Dor Turgeman, însă adversarul a fost mai rapid și a mai atins o dată mingea, înainte ca „tricolorul" să-i prindă glezna dreaptă și să i-o dea peste cap într-un impact violent.

Vârful israelian a avut noroc: a evitat o accidentare gravă, o posibilă leziune de ligamente la gleznă, încheind întâlnirea pe gazon

Comisia de Disciplină UEFA a judecat și cazul lui Valentin Mihăilă precum rezolvase celelalte dosare

Pe 4 decembrie, GSP.ro analiza situația lui Mihăilă, ținând cont de modul cum judecase UEFA eliminările de la Euro 2020, mai ales cazul Marcus Danielson, suedezul care i-a provocat o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi ucraineanului Artem Besedin și a scăpat cu un singur meci de suspendare, și concluzia era că internaționalul nostru va fi sancționat la fel.

Ceea ce s-a confirmat astăzi. Comisia de Disciplină a forului continental a decis să-l excludă doar o partidă pe Mihăilă. Cum el a fost lăsat de selecționerul Iordănescu în afara lotului la 1-0 cu Elveția, pe 21 noiembrie, atacantul și-a ispășit suspendarea atunci.

În consecință, extrema Parmei va putea juca la Euro 2024 încă din start: pe 17 iunie, la Munchen, cu învingătoarea barajului B, Bosnia/Ucraina - Israel/Islanda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”