Șobolanii roșii ai lui Dragnea, scoși de prin olane! Cristian Socol și Anca Alexandrescu, dați afară de la Fondul Român de Contragarantare

Șobolanii roșii ai lui Dragnea, scoși de prin olane! Cristian Socol și Anca Alexandrescu, dați afară de la Fondul Român de Contragarantare

Șobolanii roșii ai lui Dragnea, scoși de prin olane! Cristian Socol și Anca Alexandrescu, dați afară de la Fondul Român de Contragarantare.

Profesorul ASE Cristian Socol, care deținea funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere la Fondul Român de Contragarantare, și Anca Alexandrescu, care era membru, au fost eliberați din funcții de către guvernul Orban.

Cristian Socol, este profesor la Academia de Studii Economice, cunoscut pentru faptul că și-a pus întreaga știință economică în slujba PSD. ”Practic, Darius Vâlcov propunea iar Socol justifica economic”, spun unii economiști, potrivit Hotnews.

Socol a adoptat o teorie denumită „wageledgrowth”, adică creșterea economică bazată pe creșterea salariilor. Mai tot timpul trimitea publicațiilor de economie și nu numai tot felul de analize care să justifice că majorarea salariilor bugetarilor are doar efecte pozitive. De multe ori, la finalul articolului punea o listă de publicații internaționale care, chipurile, susțin teoria. O analiză pe această temă poate fi citită aici.

Într-un articol publicat în iulie, HotNews.ro a scris că are circa 40 de conturi în lei la o singură bancă, la BCR. Aproape toate sunt conturi de depozit, iar vreo 2 sunt conturi curente.

A pornit în 2011 cu un singur cont, iar la început a deschis câteva conturi/an și a crescut treptat. Din 2016, s-a înmulțit exponențial numărul: a deschis 8 noi conturi. 2017, primul an de guvernare PSD, i-a adus 15 noi conturi. În total sunt peste 867.000 lei în acele conturi. Se apropie de un milion de lei. De remarcat că declarația de avere a fost depusă anul trecut. Mai are încă două conturi la Banca Românească, din 2014, în sumă de circa 50.000 lei. Dacă luăm în considerare și proprietățile, a depășit milionul.

Fiică a cunoscutului jurnalist Horia Alexandrescu, aceasta a devenit consilier pe comunicarea cu presa în 2000 în Guvernul lui Adrian Năstase și era cunoscută printre reporterii de teren drept cenzorul premierului. Alexandrescu reușea să blocheze și să controleze eficient accesul jurnaliștilor la informațiile privind activitatea premierului și a miniștrilor.

În perioada 2000-2004 Anca Alexandrescu este consilierul pe probleme de comunicare al premierului Adrian Năstase. După decăderea lui Adrian Năstase, Anca Alexadrescu s-a reorientat și a intrat în 2004 în echipa lui Sorin Oprescu, pe vremea când acesta era primar al Capitalei.

În 2012 premierul Victor Ponta o aduce în Guvern pe post de consilier de stat remunerat. În 2016 este numită director al departamentului de relatii publice din cadrul KMG Rompetrol.

După plecarea lui Ponta din PSD, Liviu Dragnea o aduce în partid și se ocupă de departamentul de comunicare al PSD; devine, neoficial, șefa de cabinet a lui Liviu Dragnea la Camera Deputaților. În februarie 2018 este recomandată și impusă de Dragnea noului premier al Guvernului, Viorica Dăncilă.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...