ȘOC! Lupescu, candidatul susținut de Dragnea, Firea, PSD și televiziunile Propagandei, UMILIT! Burleanu rămâne șeful FRF!

ȘOC! Lupescu, candidatul susținut de Dragnea, Firea, PSD și televiziunile Propagandei, UMILIT! Burleanu rămâne șeful FRF!

"Deși nu a fost un fleac, i-am ciuruit", sunt cuvintele lui Răzvan Burleanu după o victorie categorică obținută la alegerile pentru președinția FRF. Sprijinit în ultimele zile de PSD, Ionuț Lupescu a înregistrat o înfrangere categorică, fostul internațional reușind să obțină doar 78 de voturi (spre deosebire de cele 168 ale vechiului și noului președinte al FRF). Cu doar opt voturi primite, Marcel Pușcaș și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal.

Ce a spus vechiul și noul președinte al FRF:

"Numărul meu de telefon rămâne acelaşi, cum a fost de patru ani. Le mulţumesc contracandidaţilor pentru participare. Mulţumesc întregii mele echipe pentru modul în care am reuşit să lucrăm pentru dumneavoastă. Aţi fost fermi, drepţi integri, sunt mândru că fac parte din această familie. Deşi nu a fost chiar un fleac, i-am ciuruit. Mâine avem şedinţă de management, deci nu beţi prea mult în seara asta. Voi fi un preşedinte care va ţine cu voi, vom avea o unitate, cea a oamenilor de bine" - Răzvan Burleanu.

Părerea lui Ionuț Lupescu

"Vreau să le mulţumesc în primul rând celor care m-au votat, dar şi celor care au avut o altă opţiune. Eu cred că a fost de datoria mea să vin şi să încerc să redresăm fotbalul, să putem să-l dezvoltăm. Eu sper ca în următorii patru ani să aveţi o dezvoltare aşa cum vă doriţi şi să aveţi performanţa pe care toată lumea o aşteaptă" - Ionuț Lupescu, după alegeri.

Răzvan Burleanu a câştigat, miercuri, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat Ionuţ Lupescu, susținut de președintele PSD, Gabriela Firea și toate televiziunile Propagandei PSD! Rezultate oficiale: Răzvan Burleanu - 168 de voturi; Ionuţ Lupescu - 78 de voturi; Marcel Puşcaş - 8 voturi; Ilie Drăgan - 0 voturi. 

Desfășurarea LIVE Text a alegerilor de la FRF:

16:45 Bucurie în tabăra lui Răzvan Burleanu, semn clar că actualul președinte al FRF a câștigat alegerile încă din primul tur.

16:38 Unul din cei prezenți pe scenă face niste semne discrete cu degetul exact ca în partidele de dublu din tenisul de câmp (acel moment în care cei doi coechipieri își aleg strategia)

16:33 Se numără cu mare atenție, sunt șapte persoane implicate în acest proces

16:26 În sfârșit, s-a încheiat votul. Acum urmează deschiderea "Cutiei Pandorei". Pentru cine vor trage clopotele, Mitică?

16:21 Da, votul continuă, unii din votanți vor parcă să arate că își merită diurna

16:03 Se votează în continuare

15:55 Răzvan Burleanu se plimbă zâmbind prin sală. Vom vedea dacă este o încordare normală a mușchilor într-un asemenea moment sau actualul președinte știe mai multe...

15:51 Se mută pupitrele, motivul e unul simplu: în geamurile de sus se putea vedea exact cine cu cine a votat - "Made in Romania"

15:49 Arta cere sacrificii, unul dintre votanți a venit în cârje

15:43 De la microfon se strigă numele fiecărui votant, iar acesta vine să-și exercite dreptul pe care îl are la o distanță de patru ani

15:38 Ilie Drăgan (unul din candidați) își face o fotografie cu Cristi Chivu, în spatele lor se votează în continuare

15:25 Sunt 254 de votanți, e nevoie de 128 de voturi pentru ca un candidat să se impună din primul tur

15:17 Fiecare votant își trăiește momentul de glorie, după aceste alegeri viața lor va reveni la normal

15:10 A început votul în sine, vom afla în curând ce surprize ne va rezerva (sau nu) urna aceea galbenă. Să ne bucurăm de moment, vom mai avea unul doar peste patru ani...

15:08 Se prezintă procedurile de vot și se dă din mâini mai ceva ca atunci când ți se explică în avion regulile în caz de forță majoră și pe unde sunt ieșirile de urgență...

15:05 La nivel de aplauze, un mic avantaj pentru Răzvan Burleanu după discursuri, aici contează însă și cum și-a adunat fiecare votant forțele la bufetul suedez de la prânz

Au apărut ștampilele și buletinele pe masă. A apărut și urna de vot: e mare, galbenă și goală

Deși timpul maxim era de zece minute, Răzvan Burleanu și-a permis luxul de a vorbi peste 18 minute (cu 40 de secunde peste)...

14:49 Gata, s-au încheiat toate discursurile, de acum putem privi cu alți ochi spre viitor

"Cred că îmi permiteți să continui, da?", Răzvan Burleanu după ce s-au auzit unele zgomote în sală în timpul discursului său.

"Mergem mai departe împreună" - Încă o dată se aude expresia în Casa Fotbalului. Cine ne-a oprit însă până acum sa nu fim împreună? Ce forțe oculte?

Am avut parte de discursuri mobilizatoare (Kim Jong-un ar fi mândru), s-au folosit cuvinte mari, s-au promis multe pentru fotbalul românesc: lapte și miere. Putem sta liniștiți, fotbalul are un viitor strălucit, la vorbe avem candidați iscusiți :) Că tribunele sunt goale la meciurile din Liga 1, asta e cu totul altă discuție

14:37 "Au dispărut trepădușii de la Casa Fotbalului", mai spune actualul președinte al FRF.

14:30 Începe discursul lui Răzvan Burleanu: "Dragi coechipieri". Acesta continuă cu "am pus fotbalul pe primul loc". Toată lumea continuă împreună cu toată lumea, suntem o mare familie. O mare familie care își vede părinții o dată la patru ani, cu ocazia alegerilor...

14:27 Am auzit azi de mai multe ori expresia "ușile vor fi deschise"...Întrebarea este: pentru cine si ale cui uși? Pentru ca ușa performanței este departe de fotbalul românesc

14:19 "Sunt doar niște alegeri, nu înțeleg de ce sunteți atât de încordați" - A începutul discursul lui Ionuț Lupescu. "Am mai fost aici și în urmă cu niște ani, doar că acum sunt puțin mai gras și cu multe fire albe". Lupescu prezintă niște idei pe care le-am putut auzi și în campania electorală, în programul cu care fostul internațional s-a prezentat la alegerile de la FRF.

14:10 Marcel Pușcaș vorbește în aceste momente. Acesta aduce în discuție faptul că Burleanu are pixul și anumite servicii alături de el, în timp ce Lupescu are în spate PSD-ul..."Sunt singurul candidat care nu are ingrediente".

14:09 "Se luptă securiștii cu comuniștii la alegerile pentru șefia FRF (n.r. Răzvan Burleanu vs Ionuț Lupescu)" - Adrian Porumboiu

14:02 Adrian Porumboiu spune că este regretabil că Liviu Dragnea s-a implicat în aceste alegeri, "nu ar fi fost cazul pentru așa ceva".

13:59 Ilie Drăgan vorbește în aceste momente. Pare sincer și de asemenea foarte emoționat. Este însă vizbil incomodat și de faptul că trebuie să stea aplecat în timp ce vorbește - microfonul nu i-a funcționat, a fost adus un altul care ar fi potrivit pentru cineva mult mai scund...

13:55 Mircea Lucescu îi salută zâmbind pe Burleanu și pe Lupescu (cei doi s-au evitat cu diplomație). Nu ar fi fost indicat să-și strângă mâna la câte energii sunt acum in Casa Fotbalului (și nu sunt doar pozitive, așa cum a precizat Ilie Drăgan - unul din candidați)

13:50 La o primă vedere, Ionuț Lupescu pare ceva mai relaxat decât Răzvan Burleanu (e doar o impresie însă)

Profit de momentul de liniște pentru a vorbi putin și despre adevărata performanță - sâmbătă și duminică echipa de FedCup a României va încerca să revină în Grupa Mondială a competiției. Pentru ca acest lucru să fie posibil, fetele noastre trebuie să treacă de Elveția. Meciurile din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca vor fi LiveText pe HotNews.ro

13:44 Răzvan Burleanu se întreține preț de câteva momente cu Marius Lăcătuș. Zâmbetul este la putere (oare?)

13:42 Bufetul suedez pare pe final, votanții încep să revină în sala de ședință...

13:40 Fiecare din cei patru candidați are dreptul la doi invitați care să vorbească în cadrul Adunării Generale. Declarat susținător al lui Ionuț Lupescu, Mircea Lucescu va lua cel mai probabil cuvântul la alegerile pentru șefia FRF.

13:34 Ionuț Lupescu și Marcel Pușcaș au precizat că nu au fost întrebați în legătură cu alcătuirea Comisiei de Validare, deși Radu Vișan (secretarul general al FRF) a spus că s-ar fi consultat cu toți candidații pe această temă.

13:25 În pauza evenimentului de la Casa Fotbalului, Ionuț Lupescu este văzut într-o fotografie (a celor de la Digisport) alături de Mircea Lucescu, Cristi Chivu și Ionel Ganea. Zilele trecute a apărut alături de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Ce au în comun? Toți îl susțin pe Lupescu la alegerile de la FRF.

12:58 Răzvan Burleanu ne invită să luam o pauză, iar apoi va reveni "aici, aproape de noi". E momentul mesei de prânz pentru oficialii prezenți la Casa Fotbalului, iar bufetul suedez oferă multe bunătățuri (ar fi și păcat, parol)

12:53 Mult "dramatism" la Casa Fotbalului, se vorbește atât de mult despre cifre (realizările economice al actualei conducerii), încât am putea să credem că suntem la vreun curs de la ASE...

12:50 Felix Grigore a vorbit mult mai devreme despre deschiderea pe care a prezentat-o actuala echipă de la Casa Fotbalului. Răspunsul a venit prompt din sală, de la șeful AJF Vrancea: "Mie nu mi-aţi răspuns la niciun email"

12:31 Ilie Drăgan (unul din cei patru candidați) vorbește despre "senzații pozitive". Speranța acestuia este să ia cât mai multe voturi și, de ce nu, să ajungă în turul doi...Nu am putea să ne întoarcem puțin la acel votant care își trăia somnul de frumusețe?

12:26 Imaginea de până acum a alegerilor a fost furnizată mai devreme pe Digisport: Răzvan Burleanu vorbește despre stabilitate, iar în sală poate fi observat unul dintre votanți cum...doarme. Fotbalul românesc este într-un somn profund de generații bune

12:19 Răzvan Burleanu: "Nu ascultați cântecul sirenelor" - Nu rămâne decât ca oamenii de fotbal din sală să înțeleagă mesajul actualului președinte al FRF

Totul este frumos, au fost realizări, iar fotbalul nostru se va înălța pe culmi nebănuite. Ce frumos este în campanie electorală! Mai vrem!

12:08 După Felix Grigore, acum a venit rândul lui Răzvan Burleanu să prezinte succesele avute în cei patru ani de mandat. "Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării", zice domnul Burleanu. I-a scăpat ceva: în vară, la Mondialul din Rusia, România tot pe tușă este...

12:01 Am uitat să vă precizez - între timp a încheiat și domnul Stoichiță discursul...Putem merge mai departe în această zi lungă

12:01 La evenimentul de la Casa Fotbalului este prezent și Adrian Mutu (a făcut parte din echipa lui Bureanu, iar acum este antrenor la FC Voluntari). "Briliantul" stă în primul rând alături de Mircea Pașcu.

11:59 Primele contre din sală: Cristi Balaj (susținător al lui Lupescu) nu este de acord cu componența Comisiei de Validare.

11:54 Gino Iorgulescu, vicepreședintele Comitetului Executiv al FRF și președinte al LFP, nu ia parte la alegerile de la Casa Fotbalului. Conform gsp.ro, acesta este plecat din țară.

11:50 Mihai Stoichiță vorbește în continuare...

11:49 Șeful Comisie de validare a voturilor este Bogdan Gheorghiță, șeful AJF Vaslui și un votant declarat al lui Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF. Gheorghiță este (conform gsp.ro) și subinspector și purtător de cuvânt la IPJ Vaslui.

11:46 "Lumea trebuie să își dorească schimbarea, e vorba de recredibilizarea fotbalului, iar Ionuț este cea mai bună variantă. Eu din fire sunt optimist, cred că el va câștiga" - Cristi Chivu la sosirea în Casa Fotbalului.

11:39 Se rostesc cuvinte mari, c-așa-i în campanie...Am putea avea senzația că totul merge strună și că fotbalul românesc este unul din cele mai puternice din lume

11:33 Mihai Stoichiță (din echipa Burleanu) îi laudă pe oamenii din teritoriu, alături de care s-a simțit mai bine decât atunci când i s-au cântat imnurile la naționalele pe care le-a pregătit. De asemenea, Stoichiță ne spune că nu citește de pe hârtii, spunând ceea ce simte (la o anumită perioadă însă, mai aruncă o privire în discurs). "Trebuie să ajungem la esența fotbalului", zice Mihai Stoichiță. Ceea ce îi doare însă pe suporterii naționalei este faptul că în această vară vom vedea încă un Mondial la tv...

11:29 Ionuț Lupescu, la sosirea în Casa Fotbalului: "Nu am nicio emoţie. M-am întors acasă şi sper să schimbăm fotbalul românesc".

11:25 Multe fețe preocupate la Casa Fotbalului, miza este una imensă, e vorba de multi bani și de multă putere la mijloc

11:22 Alin Cioban, preşedintele clubului Olimpia Cluj: "Noi vrem continuitate. Îl vom vota pe Răzvan Burleanu, ne dorim să continue proiectele începute deja" (Digisport). Fotbalul feminin îl ajută pe Răzvan Burleanu deci cu un număr de 30 de voturi.

11:16 Ionuț Lupescu a ajuns la Casa Fotbalului, la intrare îl aștepta Cristi Chivu

11:14 La evenimentul de la Casa Fotbalului participă, printre alții, reprezentanţi ai UEFA şi FIFA, precum şi trei reprezentanţi ai MTS.

11:06 Din 256 de membri afiliați, sunt prezenți 254 - adunarea este statutară. Este nevoie de 128 de voturi pentru a câștiga din primul tur alegerile

11:04 Se ține un moment de reculegere în memoria celor care au dispărut în ultima perioadă (printre ei, Regele Mihai, Nicolae Tilihoi, Vali Damian, etc)

11:03 "Din cei 255 de membri nu m-am văzut cu cei care știam că sunt împotriva mea - Răzvan Burleanu.

11:01 Dumitru Dragomir despre implicarea lui Liviu Dragnea în fotbal: "Mă gândesc să nu mai dăm briciul maimuțelor să ne bărbierească. Fotbalul românesc dispare dacă nu luăm măsuri. Intervenția lui Dragnea a fost bună, politicul îl va ajuta să facă și legi în interesul fotbalului" (gsp.ro)

11:00 A început Adunarea Generală...Cât va dura, vom vedea împreună...

10:58 După 17 ani de domnie, Dumitru Dragomir ne explică cum stau lucrurile înainte de alegerile FRF. "Cea mai mare greșeală a lui Burleanu e că s-a mai înscris pentru un mandat. Prima lui greșeală a fost că nu l-a ținut pe Pițurcă și l-a numit pe Daum selecționer. Piți ar fi modificat multe, e un tip cu personalite. A doua a fost când a dat specialiștii afară" vs "Cea mai mare greșeală a lui Lupescu a fost că a mers în văzul lumii la oamenii politici. Nu trebuia să vadă nimeni că a mers la Dragnea sau la Firea. Trebuia să meargă pe blat" (gsp.ro).

10:46 Iulian Apostol, manager Oțelul Galați, la Telekom Sport: "Nu a stat degeaba şase ani la UEFA (n.r. Ionuț Lupescu), are toate pârghiile necesare la ora asta, deşi suntem conştienţi că nu poate face minuni. Sper să intervină acolo unde sunt lucrurile grave".

10:36 Apar și primele acuze înainte de startul alegerilor. Dan Dumitru, șeful AJF Vrancea: "E urât cum a procedat Octavian Goga, reprezentatul AJF-ul în Comitetul Executiv al FRF. 10 dintre șefii de AJF-uri pe care Burleanu mizează la vot au fost instruiți să-i supravegheze pe cei asupra cărora planează nesiguranța. Fiecăruia i s-au atribuit câte doi dintre cei care fie votează cu Lupescu, fie sunt indeciși" - Dan Dumitru pentru gsp.ro.

Cristi Balaj, preşedintele AJF Maramureş, şi-a reafirmat, la sosirea la Casa Fotbalului, încă o dată sprijinul pentru Ionuţ Lupescu.

"Nu voi face nicio alianţă cu nimeni! Eu mă aliez cu fotbalul. Dacă vor alţii să se alieze cu mine, atunci o să vad dacă îi accept sau nu. Dacă ajung în turul doi, voi câştiga!" - Marcel Pușcaș, pentru gsp.ro.

Primele autocare cu membri ai AJF-ului au sosit deja la Casa Fotbalului (în jurul orei 09:30)

Cum se împart voturile

Liga 3 - 66 voturi (25,9% din total)
Copii şi juniori - 61 voturi (23,9%)
Asociaţii Judeţene de Fotbal - 42 voturi (16,5%)
Fotbal Feminin - 29 voturi (11,4%)
Futsal - 25 voturi (9,8%)
Liga 2 - 18 voturi (7%)
Liga 1 - 14 voturi (5,5%).


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?