Șoc în fotbalul românesc. FRF anchetează 20 de arbitri care ar fi jucat la pariuri!

Șoc în fotbalul românesc. FRF anchetează 20 de arbitri care ar fi jucat la pariuri!

Pe lângă cazul lui Cosmin Achim (27 de ani), ultimul fotbalist care a pariat sume de bani pe mai multe meciuri din Liga 1, printre care și partidele echipelor sale, FC Voluntari și Petrolul, Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor noi informații din culise.

Răzvan Burleanu, șeful fotbalului românesc. Foto Sportpicures

Nu mai puțin de 20 de arbitri ar fi anchetați de către Departamentul de Integritate al FRF pentru că au încălcat regulamentele interne și internaționale și au jucat la pariuri. „Vorbim de arbitri care fac parte din loturile pentru Liga 2 și Liga 3! S-a început procedura de anchetare a acestora”, susțin sursele ziarului.

Informația vine la o zi după ce președintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (38 de ani), a afirmat într-o conferință de presă, că Departamentul de Integritate al FRF anchetează mai multe cazuri ale unor persoane suspectate că ar paria pe meciuri din campionatul intern.

„Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri”

Toate anchetele care au fost în desfășurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului.

Din păcate, nu vă putem împărtăși care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităților statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele”, a declarat Burleanu.

Întrebat explicit despre persoanele anchetate, Burleanu a răspuns: „Nu vă pot spune. Alte cazuri pe care le monitorizăm sunt în analiza Departamentului de Integritate. Dar acest lucru nu înseamnă mai multe cazuri pe care ne canalizăm astăzi faţă de anul trecut. Obiectivul nostru este să mergem să ne documentăm şi să vedem dacă se probează sau nu. Nu înseamnă că dacă s-a deschis o anchetă, neapărat cineva trebuie să fie vinovat”.

2,40 este cota medie a caselor de pariuri pentru ca într-un meci de Liga 1 să se acorde cel puțin șase cartonașe galbene
4,30 este cota medie a bookmakerilor pentru ca într-un joc din prima ligă să se acorde cel puțin un cartonaș roșu
2,80 este cota medie pentru acordarea unei lovituri de la 11 metri în timpul unui joc din campionatul intern

Prunea avertizase în urmă cu câteva zile

Imediat după izbucnirea scandalului fotbalistului-parior, Florin Prunea făcea câteva declarații incendiare referitoare la mafia pariurilor. „Dați drumul odată la dosarul ăla și spargeți odată buboiul ăsta! Dar, dacă dau drumul la dosarul ăsta, cară cu autocarele președinți de club, antrenori, jucători, arbitri și s-a terminat fotbalul în România”, și-a început Florin Prunea tirada.

Florin Prunea a fost primul care a vorbit despre un caz generalizat. Foto Sportpictures

Florin Prunea a fost primul care a vorbit despre un caz generalizat. Foto Sportpictures

„Nu mai spun de Federația Română de Fotbal, atenție! Deci și din cadrul Federației Române de Fotbal. Ăsta este un caz izolat. Se oprește campionatul la toate nivelurile! Păi ce prostii aud pe la Liga 2 sau Liga 3...”.

Florin Prunea a detaliat cum acționează mafia pariurilor în fotbalul românesc „Am auzit de arbitri, că se joacă pe cartonașe în minutul fix, cutare, cotă 30. Penalty în minutul cutare, cine are primul corner. La ce tâmpenii îi duce capul! Dați drumul la dosarul ăla și spargeți buboiul ăsta! Băiatul ăsta (n.r. Cosmin Achim) e un caz izolat.

Lucruri pe care le știe toată lumea

Sunt lucruri mult mai grave, în care știa tot stadionul, în care președinții sunau și spunea să parieze repede, toate rudele. Sunt grave. Nu le știu numai eu, le știe toată lumea. Nu am nimic cu oamenii care joacă. Dar să fie din interiorul fotbalului, e foarte grav!”, a spus Florin Prunea pentru ProSport LIVE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?