ȘOC în Moldova: Judecătorii refuză să îl valideze pe Andrei Năstase ca primar al Chișinăului! VIDEO

ȘOC în Moldova: Judecătorii refuză să îl valideze pe Andrei Năstase ca primar al Chișinăului! VIDEO

Instanța a refuzat marți să valideze mandatul de primar al lui Andrei Năstase, ales primar al Chișinăului în urmă cu două săptămâni, transmite Radio Chișinău. Decizia, fără precedent, a fost luată de magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Andrei Năstase a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel. El califică decizia drept una arbitrară, cu încălcarea flagrantă a legii. Năstase roagă cetățenii să se pregătească de proteste de mare amploare, în mod civilizat, fără a încălca legea.

Năstase a fost candidatul opoziției unite, anti-socialiști (partid pro-rus) și anti-Plahotniuc în alegerile locale anticipate din Chișinău.

Dacă mandatul nu este validat în următoarele două zile, există riscul ca alegerile să fie invalidate. Dat fiind că ar însemna intrarea în ultimul an înaintea alegerilor la termen, nu vor mai putea fi organizate alegeri anticipate, potrivit Unimedia.info.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”